Book Club, kirjoja ja romantiikkaa

Jos näyttelijälistalta löytyvät Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen ja Mary Steenburgen, kaikki vuosikymmenien aikana elokuvia tähdittäneitä staroja, en miettinyt sekunttiakaan, kun oli mahdollisuus päästä katsomaan ennakkona näiden daamien tähdittämä Book Club. 

Leffan löysänä punaisena lankana toimii naisten kirjallisuuspiiri. Tosin se jää sivuseikaksi, kun keskiöön nousevat naisten välinen ystävyys, parisuhteet ja seksi (ja sen puute). Innoittajana toimii Fifty Shades of Grey -kirja. Elokuva on kuin varttuneiden Sinkkuelämää.

En tiedä, onko se ammattitauti, kun koko ajan kiinnitin huomiota pariin seikkaan. Ensimmäiseksi en voinut olla kiinnittämättä huomiota naisten kasvoihin, mikroilmeisiin, suun alueeseen, kaulaan ja kämmenselkiin eli miten paljon naisia oli muokattu (= leikelty). Kasvot voivat näyttää samalta kuin nelikymppisellä, mutta kämmenselät ovat seitsenkymppisen – ne paljastavat iän. Muistakaa, naiset, hoitaa itseänne, myös kämmenselkiä esimerkiksi suojaamalla niitä auringon haitallisilta säteiltä.

Toinen seikka, jota ei voinut olla huomaamatta on puvustus. Jane Fondalla upeita vaatteita, jotka korostivat hänen treenattua kroppaansa. Mutta, mutta: miksi Diana Keatonilla on kaikissa elokuvissa samanlainen puvustus: valkoinen paitapusero, poolopaita, leveälahteiset housut, herraintyylinen bleiseri, raitapaita jne. Saneleeko Diana, mitä hän suostuu pukemaan päälleen vai mistä on kyse?

Mutta takaisin elokuvaan.

Diana Keaton näyttelee naista, joka on jäänyt leskeksi ja jonka kaksi aikuista tytärtä yrittävät houkutella äitiä muuttamaan toiselle paikkakunnalle toisen tyttären luo asumaan. Fonda on itseellinen, naimaton yrittäjä, joka harrastaa irtosuhteita. Mary Steenburgenin avioliitto on urautunut ja suhteesta puuttuu kipinä. Nelikon yllättävin on Candice Bergenin näyttelemä  korkea-arvoinen tuomari, jonka avioliitto on päättynyt vuosia sitten eroon. Kun tähän sekoitetaan miehet: nuoruusajan rakkaus, lentäjä, erilaiset deitit ja väsähtänyt aviomies, lopputulos on ihan kelvollista viihdettä, mutta ei kuitenkaan sen enempää. Mutta tietyissä tilanteissa se riittää.

Koko naisnelikko on edelleen vedossa, näytteleminen laadukasta. Vaikka elokuva on selvästi ns. naisten elokuva niin juonensa kuin roolituksensa vuoksi, ei pidä unohtaa elokuvan miehiäkään. Don Johnon, Andy Garcia ja Craig T Nelson sopivat hyvin rooleihinsa.

Kyllä minä viihdyin tämän elokuvan parissa työpäivän jälkeen.

Kaisa

Kuvat Finnkino

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *