Boosteri, seerumi, öljy – mitä eroa?

Kosmetiikkatiskeille on ilmestynyt kattava tarjonta boostereita, seerumeita, tehoseerumeita ja kasvoöljyjä. Törmäsinpä eilen myös boosteri-tehoseerumiin. Mitä ihmettä nämä kasvojenhoitotuotteet ovat, miten niitä käytetään ja kenelle ne sopivat? Otimme selvää.

Boosteri
Mitä tekee
Vahvistaa ihon pintakerrosta (sarveiskerros), tukee ihon luontaisia suojamekanismeja ja uusiutumista. Parantaa ihon kosteustasapainoa ja kykyä sitoa kosteutta. Ideana on, että muiden hoitotuotteiden vaikutus tehostuu, kun ihon pinta on kunnossa ja vastaanottavainen.
Miten käytetään
Levitetään puhtaalle iholle ennen muita hoitotuotteita, kuten seerumia tai voidetta. Sopii yleensä käytettäväksi minkä tahansa ihonhoitotuotteen kanssa.
Kenelle sopii
Yleistuote, joka sopii kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille aikuisille.

Seerumi
Mitä tekee
Seerumilla on yleensä jokin täsmälupaus, kuten kiinteyttää, kohottaa, heleyttää tai parantaa ihon joustavuutta. Sisältää voidetta enemmän vaikuttavia ainesosia.
Miten käytetään
Levitetään joko boosterin päälle tai puhtaalle iholle. Käytetään yleensä yhdessä voiteen kanssa, jolloin seerumi tehostaa voiteen vaikutusta. Seerumi levitetään puhtaalle iholle, voide seerumin päälle. Ihon kunnosta ja seerumista riippuen voidaan käyttää yksinäänkin ilman voidetta.
Kenelle sopii
Valitaan ihotyypin, ihon kunnon ja toivotun lopputuloksen mukaan.

Öljy
Mitä tekee
Kasviöljyt sisältävät iholle tärkeitä rasvahappoja, vitamiineja, antioksidantteja, flavonoideja yms ihon kuntoon vaikuttavia aineita. Öljyjä käytetään myös muiden aineiden kuljettimina, silloin puhutaan usein öljyseerumeista.
Öljyt pehmittävät, rauhoittavat, estävät ihoa kuivumasta jne. Kasviöljyt imeytyvät ihon pintakerrokseen. Mineraaliöljyt jäävät ihon pinnalle kalvoksi, joka estää kosteuden haihtumista ihosta ja siten ihon kuivumista.
Miten käytetään
Levitetään puhtaalle iholle, voidaan sekoittaa myös voiteeseen tai meikkivoiteeseen. Öljy sopii etenkin iltaisin, jolloin öljyn rasvaisuus ei haittaa yön aikana. Päivällä öljy saattaa heikentää meikin pysyvyyttä. Kokeile myös pakkasaamuina ennen ulkoilua. Öljy pitää ihon joustavana kirpeässäkin pakkasessa.
Kenelle sopii
Öljyjä löytyy kaikenikäisille, erilaisille ihotyypeille, myös rasvoittuvalle iholle.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *