Eettiset valinnat – ja arvonta

Uskomme, että ihmisillä on vahva halu tehdä oikeita ja hyviä valintoja: käyttäytyä ja kuluttaa eettisesti. Tavaramaailmassa eettisyydellä korostetaan usein materiaalien alkuperää ja valmistustapaa. Eettiset valinnat ovat monien tavoitteena.

Pohditko sinä tavaroita ostaessasi materiaalien alkuperää, kierrätystä ja valmistuksen eettisyyttä? Valitsetko mieluummin kierrätysmateriaalia vai alkuperäistä? Vai pohditaanko näitä asioita ollenkaan?

Eettisyys on vahva trendi, mutta muistuuko se mieleen ostoksilla tai omassa arjessa? Kuinka moni miettii ostoksilla sellaisia eettisen kuluttamisen asioita kuin tarvitsenko minä näitä oikeasti, voiko huoltaa, kierrättää tai käyttää uudelleen?

Nämä paidat on valmistettu 14 kierrätetystä muovipullosta.

Sini pohdiskeli tätä asiaa karsiessaan tavaravarastoja mökillä. Paljon oli turhaa, mutta paljon lähti jätteisiin romumateriaalia, joka olisi saattanut olla toisen aarre. Toki paljon meni myös kierrätykseen. Kaisa kävi saman läpi pari vuotta sitten muuton ja vuosi sitten mökin keittiön remontin yhteydessä.

Eettiset valinnat ovat mahdollisia lähes kaikkialla

Niinkin pienissä asioita kuin koruja voi pohtia eettisyyden näkökulmasta. Esimerkiksi Upcycle wit Jing -korujen suunnittelija Jing Wang on kiinnostunut luontoa säästävistä asioista. Hän suoritti maisteritutkintonsa Suomessa Aalto-yliopistossa. Maisteritutkinnossaan hän tutki käytetyn muovin kierrätystä.

– Suomi on tunnettu siitä, että jätteeksi tarkoitetusta asiasta voi syntyä todellinen aarre. Tästä esimerkkinä mallistoni Upcycle with Jing -tuotteet.

Luonto inspiroi mallistoa. Korut ovat kunnianosoitus luonnon monimuotoisuudelle ja kauneudelle. Jokaisen korunosan viimeistely ja mietitty design on tehty käsin.

Osallistu arvontaan

eettiset valinnat korvikset

Arvomme kahdet hennon naiselliset Clear & White Jasmin Double Flower Drop -korvakorut, arvo 48 e/pari.

Käsin tehtyjen Upcycle with Jing -malliston korujen materiaali saadaan kierrätettävistä PET-muovipulloista. Metalliosat päällystetään 14 K kullalla tai 925-hopealla. Korut ovat ihoystävällisiä, niissä ei ole käytetty allergisoivia metalleja, kuten lyijyä, nikkeliä tai kadmiumia.

Upcycle with Jing -korut valmistuvat Suomessa, ja niillä on suomalaisuudesta kertova Avainlippu-merkki.

Upcycle with Jing lahjoittaa, kuten monet muutkin sosiaalista vastuuta kantavat modernit brändit 7% myynnistään hyväntekeväisyydelle, tällä hetkellä mm. Project Greenhandsin laajalle ympäristöprojektille.

eettiset valinnat koru imago

Näin pääset osallistumaan arvontaan

Vastaa näihin kysymyksiin 4.8.2021 klo 24.00 mennessä:

1. Ajatteletko korujen eettisyyttä ostaessa?

a) kyllä  b) en

2. Ostatko korusi

a) verkkokaupasta

b) kivijalkakaupasta

  • kommentoimalla tämän postauksen kommenttikenttään
  • lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimitus@naiselo.fi
  • kommentoimalla postaukseen liittyvää Facebook- tai Instagram-postaukseen.

Arvonnan säännöt:

Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostiosoitteeseen tai Facebookissa tai Instagramissa riippuen, mitä kautta osallistuja osallistui arvontaan. Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) päivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja.

Osallistujien tietoja käytetään vain voiton kommunikointiin ja palkinnon lähettämiseen. Palkinnon vastaanottaja vapauttaa Järjestäjän vastuusta, joka aiheutuu tai väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä. Osallistumalla arvontaan osallistuja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan arvonnan sääntöjä.

Hyvää arpaonnea!

Kaisa ja Sini

kulttuuri muoti
Kommentit (46)
  1. 1. A (toisinaan)
    2. A& B

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *