Naiselo 45+
Naiselo 45+

Ei kiitos hävikkiä

Jokainen suomalainen heittää ruokaa roskiin jopa 23 kiloa vuodessa. Järkyttävän suuri määrä. 

Suosin ruokavaliossani kasviksia ja vihanneksia. Ongelma niiden kanssa on, että minikokoisessa taloudessa on vaikea ostaa esimerksi niin pientä kukkakaalia, kaalia tms., että se menisi kerralla loppuun. Ja jos ostan herneitä ja tarvitsen ruokaan vain 10 palkoa, loput jäävät helposti nahistumaan. Toisaalta ei ole kiva syödä samaa ruokaa viikkoa – eikä pakastimeen mahdu mitään, kun se on täynnä marjoja. Tilannetta yhtään helpota, että käyn kaupassa usein töiden jälkeen, ehkä hieman nälkäisenä. Silloinhan ostoskärryyn kerääntyy helposti tuotteita, jotka sitten ”unohtuvat” jääkaapin kätköihin.

Elokuussa tehdyn tutkimuksen mukaan ruokahävikistä jopa 1/3 on vihanneksia ja hedelmiä.

Nykyisin pyrin siihen, että teen kauppalistan ja myös pysyn siinä. Lisäksi ostan sämpylöitä, jotta leipää ei tarvitsisi heittää homehtuneena tai umpikovana roskiin.

Tätä taustaa vastaan riemastuin uusista Tuorekset-pakkauksista. Apetit on pakannut erilaisiin ja erikokoisiin pakkauksiin pilkottuja vihanneksia pannulle, wokkiin ja grilliin. Pakkausten koot ovat  200-350 grammaa ja hinnat 3-5 euroa. Pakkausten myyntiaika on noin viikon. Pakkauksen takaosassa on aina tarjoiluvinkki, joka helpottaa ideointia.

Kypsentämättömät, pilkotut vihannekset maistuvat samalta kuin pitääkin, raikkaalta. Nopea kypsennys ei vie makua.

Monesta tuollainen tuntuu laiskan emännän ratkaisulta, turhalta. Minä en kuitenkaan ajattele niin. Pakkauksissa on lukuisia vihanneksia sopivana annoksena, myös yhdelle. Monipuolinen satsi, eikä mitään jää nahistumaan vihanneslaatikkoon. Lapsiperheille nämä eivät ehkä ole niin hyvä ratkaisu kuin yhden tai kahden henkilön talouksissa.

Kaisa

Apetit Tuorekset -pakkaukset saatu infotilaisuudessa.

Kommentit (1)

  1. Jani-75

    Punaista lihaa ei kasviksia kiitos tai rajatussa määrin kyllä:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *