Elokuvavinkit: Lupaava nuori nainen ja Yhdet vielä

Kun elokuvateatterit taas avautuvat, on kiva mennä katsomaan leffoja isolta kankaalta. Tässä elokuvavinkit. Lupaava nuori nainen -elokuva valmistui jo viime vuonna, mutta koronan vuoksi sen esitykset Suomessa ovat viivästyneet. Tanskalainen Druk Yhdet vielä -elokuva keskittyy neljän keski-ikäisen miehen ihmiskokeeseen. Pääsin näkemään nämä elokuvat koronasäännösten mukaisesti järjestetyssä lehdistönäytöksissä kuusi henkilöä jättikokoisessa salissa.

Lupaava nuori nainen

elokuvavinkit lupaava nuori nainen1

Baari yömyöhään. Humalainen, nuori nainen notkuu ja nuokkuu yksin sohvalla. Mies tarjoaa apuaan, jotta voi viedä naisen kotiin. Mies vie kuitenkin naisen omaan kotiinsa ja alkaa lähennellä. Siinä vaiheessa juoni saa uuden käänteen, kun nainen kysyy vesiselvänä, mitä mies luulee tekevänsä. Nainen on näytellyt humalaista.

Sama toistuu toisten miesten kanssa.

Se on Cassandran (Carey Mulligan) tapa kostaa ystävänsä opiskeluaikaisen raiskauksen. Cassandra ja hänen ystävänsä opiskelevat lääkäriksi, Cassandra on ollut lupaava opiskelija. Ystävän tapahtuman myötä Cassandra lopettaa opiskelunsa ja menee kahvilaan töihin.

elokuvavinkit lupaava nuori nainen

Ystävälle on käynyt huonosti, raiskaaja on päässyt kuin koira veräjästä. Cassandra on päättänyt ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja kostaa. Hän aloittaa yölliset kostonsa näyttelemällä humalaista naista ja näin elämällä kaksoiselämää.

Yhtenä päivänä kahvilaan tulee asiakkaaksi opiskeluaikainen kaveri. Siitä juoni saa uuden käänteen. Cassandra pääsee toteuttamaan ystävänsä raiskaajalle todellista kostoaan.

En paljasta juonen loppuhuipennusta. Sanon vain, että mustan huumorin ja trillerimäisen elokuvan loppu on yllätyksellinen.

Carey Mulligan tekee hienon työn tässä Emerald Fennellin käsikirjoittamassa ja ohjaamassa elokuvassa. Elokuvan juonenkäänteitä riittää niin, että elokuva pitää otteessaan.

Yhdet vielä

elokuvavinkit lupaava nuori nainen ja yhdet vielä

Kuuluisan, Yhdysvalloissakin uraa tehneen Mads Mikkelsenin tähdittämä elokuva kertoo neljän, keski-ikäisen opettajan ”ihmiskokeesta”. Jonkin teorian mukaan ihminen voi loistaa, olla parhaillaan, jos hänen veressään on vähän alkoholia. Ystävykset Martin (Lars Ranthe, tuttu Rantahotelli-sarjasta), Tommy (Thomas Bo Larsen), Nikolaj (Magnus Millang) ja Martin (Mikkelsen) päättävät ottaa selvää, pitääkö teoria paikkansa.

elokuvavinkit lupaava nuori nainen ja yhdet vielä 2

Aluksi jähmeät, jämähtyneet ja vähän tylsät miehet muuttuvat aikaisempaa rennommiksi, opetus sujuu hienosti. Pitäisikö vielä nostaa alkoholin määrää? Lopulta miehet ovat änkyräkännissä. Miehet päättävät lopettaa kokeilunsa. Kaikki muut pitäytyvät päätöksessä paitsi liikunnanopettaja, jonka kohtalo on karu.

Elokuva päättyy lukiolaisten lakkiaisiin. Mads Mikkelsen pääsee näyttämään ammattitanssijataustaansa.

Yhdet vielä saattaa ensin tuntua juopotteluelokuvalta. Mielestäni se ei kuitenkaan ole vain juopottelua. On mielenkiintoista seurata miesten ”kasvutarinaa”, miten he muuttuvat ihmiskokeensa aikana ja myös sen päättymisen jälkeen.

Kaisa

Kuvat elokuvien virallisia promokuvia

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *