Etätöissä ei aina mene hommat putkeen

Viime päivinä on korvistani noussut enemmän ja vähemmän savua. Osin syyttä, osin itseaiheutettuna ja osin vain tietoverkkoyhteyksiä tuskaillessa.

Myrskytuuli ja ukkonen häiritsevät etäkonttorin yhteyksiä.
Myrskytuuli ja ukkonen häiritsevät etäkonttorin yhteyksiä.

Vaikka olen siirtynyt maaseudun rauhaan, teen edelleen jonkin verran töitä ennen täydellistä lomaa. Tai tekisin töitä, jos tietoyhteydet toimisivat kunnolla.

Nopeisiin, kiinteisiin verkkoyhteyksiin tottuneena ei muista, ettei maaseudulla antennien kautta toimiva langaton yhteys olekaan aina itsestään selvä. Tai jos verkko toimii, se saattaa välillä olla liian hidas, jolloin yhteys katkeaa. Tämän olen todennut, kun olen yrittänyt siirtää esimerkiksi isoja kuvatiedostoja paikasta toiseen. Tai katsellut telkkaria. Tai etsinyt tietoa käytännön asioiden hoitoon. Aikaa on varattava enemmän.

Muistinikin tekee tepposia. Kun oma langaton wi-fi -verkko pysyi mykkänä, en muistanut blondi-korjausta eli pistorasiat pois seinästä ja hetken kuluttua takaisin. Niin yksinkertaista ja helppoa, miten sitä ei aina muista. Tuntui kuin taivas aukeaisi, kun verkko näyttää 4 G:tä ja toimii. Onhan kylällä menossa valokuitukaapelin rakennushanke, mutta yllättäen kovin harva kokee sen tarpeelliseksi.

Mietin yhteyksiä siksikin, että palvelut siirtyvät entistä enemmän verkkoon. Miten sitten, jos verkkoyhteyksiä ei ole? Kovin monella vanhuksella ei näytä olevan älypuhelinta tai tietokonetta.

Haastetta yhteyksille ovat viime päivinä antaneet myös luonnonvoimat. Juuri nytkin ukkonen salamoineen pyörii lähes päällä. Vaikka meillä on ukkossuojaukset, niin alitajunta käskee sulkemaan pahimman salamoinnin ajaksi laitteet.

No niin, nyt tämä postaus loppuu tähän, ukkonen tuli kuin tulikin päälle. Nöyrryn luonnonvoimien edessä. Onko teillä maalla näitä ongelmia?

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *