Figaroa ja pannukakkuja

Paviljonki, Figaro ja Pannukakkutalo. Kaikki minulle uusia tuttavuuksia – Jyväskylästä.

Olin tällä viikolla pari päivää luentomatkalla Jyväskylässä. Vaikka olen käynyt siellä joitakin kertoja, en juurikaan tiedä kaupungista mitään. Sellaisiahan ne työmatkat ovat: aamulla paikalle, työt ja illalla nopeasti pois.

Tällä kertaa jäin kaupunkiin yöksi, koska luennoin peräkkäisinä päivinä.

Yövyin Sokos hotelli Paviljongissa. Se on nykyaikainen, pelkistetty, skandinaavinen. Aulan Aarnion Pallo-tuolit ja viherseinä tekivät heti vaikutuksen. Ja entä se palvelu? Aivan uskomattoman hyvää. Tunsin itseni tervetulleeksi. Hyvä sänky, monta erikorkuista tyynyä, joista sai valita mieleisen. Eipä ihme, että nukuin erinomaisesti. Kelpo aamupala takasi, että jaksoin koko päivän tehdä töitä.

Ensimmäisen luentopäivän illaksi olin pyytänyt veljen tytön ja hänen poikakaverinsa syömään. Heidän tehtävänään oli miettiä jokin rento ruokapaikka, jossa kuitenkin on hyvä ruoka.

Heidän valintansa oli Asemakadulla sijaitseva Figaro Winebistro (ravintolalla on myös fine dining -puoli, joka on päässyt Lonely Planet Finlandin kärkikastiin). Valinta oli oivallinen. Söin punajuuri-vuohenjuusto -burgerin. Se oli maukas kasvisvaihtoehto. Lisäksi alkuun nautimme maukkaat tapakset. Tätä ravintolaa voi suositella, jos haluaa bistrotyylistä ruokaa.

Toisen päivän luennon jälkeen ennen kotimatkaa halusin ”jotain pientä syömistä”. Olin edellisenä päivänä kulkenut Pannukakkutalon ohi. Päätin poiketa sinne, olihan se lähellä, Asemakadulla. Joskus ammoisina aikoina kävimme perheen kanssa Hollannissa paikallisessa pannukakkuravintolassa ja nauttineet ikimuistoisen hyvää, suolaista pannukakkua. Jyväskyläläisessä vastaavassa lista oli myös hämmentävän laaja: tarjolla oli suolaisia ja makeita vaihtoehtoja. Valitsemani kana-vuohenjuusto-pesto oli hyvä valinta. Pieni nälkä lähti ja pärjäsin sen ansiosta Helsinkiin saakka.

Olipa kiva laajentaa Jyväskylä-kokemusta näiden kolmen rastin verran.

Kaisa

Kommentit (2)
 1. Tuula Virtanen
  31.1.2016, 19:03

  Kiva kuulla Kaisa ,että viihdyit Jyväskylässä. Kiitos hyvästä ja mielenkiintoisesta trendikoulutuksesta jälleen kerran. Toivottavsti syksyllä taas nähdään. Terveisin Tuula Virtanen Sokos naistenpukeutuminen.

  1. Kaisa Virtanen
   31.1.2016, 20:40

   Hei Tuula, kiitos viestistäsi. Viihdyin todellakin Jyväskylässä, eikä siihen vähiten vaikuttanut teidän mahtava porukka. Tulen mielelläni syksyllä uudestaan.
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *