Naiselo 45+
Naiselo 45+

Gluteenitonta hiuksille?

Kunnioitan trendihaistelijoiden hoksottimia. Kosmetiikan kehittäminen kestää yleensä vuosia, joten jo jokunen vuosi sitten jenkkinikkarit tiesivät, että gluteenittomuus tulee olemaan megatrendi myös kosmetiikassa. Yhä useampi haluaa kokonaisvaltaista gluteenitonta elämää.

Olen jo tormännyt sampooseen ja hiustenhoitoaineeseen Suomessakin. Myös meikki- ja voide-esittelyissä tuotteiden erinomaisuutta on vahvistettu gluteenittomuudella. Gluten-Fri-teksti koristaakin yhä useamman pakkauksen kylkeä.

Minun järkeeni asia ei oikein istu. Keliakia on vakava juttu. Sairaus. Mutta kosmetiikkaa käytetään iholle ulkoisesti. Miksi esimerkiksi sampoon ja hiustenhoitoaineen pitää olla gluteenitonta? Eihän niitä syödä. Gluteenimolekyyli on lisäksi niin suuri, että see jää ihon pintaan.
Keliakialiiton mielestä kosmetiikan sisältämä gluteenimäärä on niin vähäinen, ettei siitä ole vaaraa keliakikolle. Ei edes huulipunissa.

Uskon, että trendi tulee vahvistumaan. Suosittelen kuitenkin pientä järjenpoikasta mukaan ostoksille. Kannattaako maksaa trendihuuhaalisää? On myös hyvä pitää mielessä vanha sanonta: Ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa.

Sini

Kommentit (2)

 1. m.a

  Ompas hyvä juttu mukava lukea kyseisestä aiheesta vähän negatiivistäkin asijaa.joo tämähän näyttäs olevan isossa huudossa nykyään on hehkutettu muutamissa naisten lehdissä ja blogeissa vaan en tiedä onko tämä niin hyvä juttu loppujen lopuksi no aika näyttää miten käy. No nyt kun tämäkin on keksitty mitä seuraavaksi? Ehkä ois hyvä sotkea 3d tulostus vielä tähän niin kaikki alkas olla kohta keksitty suurella mielenkiinnolla jäädä odottelemaan……ps onko naiseloon tulossa juttua eeva lehden ja vichyn aikuisen naisen illasta 10.10. nettä.

  • Kaisa Virtanen

   Hei M.A., kiitos kommentistasi.

   Kysyit, tuleeko Naiseloon postaus Eevan ja Vichyn yhteisestä lukijapäivästä. Kyllä, kirjoitan siitä. Yritän ehtiä nappaamaan joitakin kuvia luentojeni ja muiden tehtävien välissä. Päivästä tulee mielenkiintoinen. Odotan innolla lukijoiden tapaamisia.
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *