Naiselo 45+
Naiselo 45+

Grillauskoulussa

Taloyhtiömme piti pihajuhlat, johon olimme kutsuneet Viivin pitämään grillauskoulua (Viivin Grilli, grillimaisteri 2014). Viivi pani meidät töihin: valmistamaan ruokaa, grillaamaan.

Viivin mielestä grilliin kannattaa satsata, jos grillaus vähänkin kiinnostaa. On makuasia, onko perinteinen hiili- vai kaasugrilli parempi. Kaasu on tietysti nopeampi ja usein aloittelijalle helpompi.

Viivi, toisin kuin Mika Jokela, ei suositellut pariloiden käyttöä lihan valmistamiseen, koska niissä liha kiehuu omassa liemessään eikä lihan pinnasta tule yhtä hyvä kuin ritilän päällä kypsennetystä. – Eli tämä taitaa jakaa amamttilaiset. Sitä vastoin grillin puhdistuksesta Viivi oli samaan mieltä (kuten varmaan kaikki ammattikokkaajat), että joka käytön jälkeen grilli pitää puhdistaa. Likainen grilli pilaa hyvät raaka-aineet.

Grillasimme kunnon menun: kaslervartaat (souvlakia), kanarintafilettä – limemarinaadilla, täytetyt jalapenot, paprika-aioli, lohkoperunat, kesäkurpitsat, herkkusienet (ei niitä iänikuisia sinihomejuutopeksu, vaan espanjalaista tapas-tyyppistä) ja sipulikukat. Koska meillä kaikilla oli oma tehtävämme, en osaa kertoa kaikkien valmistuksesta.

”Sipulikukat” oli helpot tehdä: isot keltasiput kuorittiin. Sitten ne niihin tehtiin kahdeksan leikkausta – ei kuitenkaan pohjaan saakka, jotta sipulit eivät hajoaisi kokonaan. Sitten vain hieman öljyä ”sipulikukan” sisään ja sormisuolaa hyppysellinen – ja grilliin. Voi, että oli maukasta.

Viivin grillauskoulu oli hyvä ohjelmanumero.

Hyviä grillaushetkiä!

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *