Kehu muita ainakin kerran päivässä! Tuletko mukaan?

Olemme haastaneet teitä silloin tällöin mukaan kehumaan ja kannustamaan muita. Kehu vaikka itseäsi, siitäkin tulee hyvä mieli. 

Kehu, kannustus, rakentava palaute tai niiden antamisen vaikeus tuli viimeksi mieleen, kun blogimme avasi sivut TikTokiin. Tiedättehän se videokanava, joka on erityisesti nuorten mieleen. Kun ensimmäiset videomme tulivat julki, niin kohtasimme aikamoisen palautevyöryn. Tuhansia tykkäyksiä ja joitakin ikäviäkin kommentteja.

Älä ujostele kehumista tai kannustamista. Sehän on kivaa!
Kehuminen kannustaa ja luo positiivisuutta. Rohkeasti vaan!

Toki olemme tienneet, että nuoret kommentoivat ja klikkailevat tykkäyksiään aikuisia herkemmin, mutta silti yllätyimme. Olemme iloisia  kaikista kommenteista. Toki ikävät laittavat miettimään, mutta niistähän vain ajatus kirkastuu ja kehittyy. Ken leikkiin lähtee, se leikin kestäköön. Niin mekin teemme.

Kommentoitko sinä?

Sosiaalisen median paljon puhutut algoritmit ovat sikäli jänniä, että ne nostavat esiin kirjoituksia ja kuvia, joiden ympärillä on paljon vuorovaikutusta. Siis kirjoitettuja palautteita. Siitähän nimikin – sosiaalinen media.

Onkin yllättävää, että me aikuiset olemme melko kainoja kehumaan tai kommentoimaan. Emmekö kehtaa vai ajattelemmeko, että paljastamme itsestämme liikaa, jos kirjoitamme mitään? Monen kommentti, niin meidänkin on usein, vain peukuttaminen tai sydämen lähettäminen. Mutta se ei riitä, sillä se algoritmi tykkää vain oikeista kommenteista.

Ryhdistäydytäänkö porukalla kehumaan? Kasvotusten ja viestitellen. Mitä olette mieltä?

Miten kehuminen tai kannustaminen ylipäätään sujuu?

Myönnämme, ettei kehuminen ole jäyhän suomalaisen luonteen ykköspiirteitä. Mutta jos hieman yritetään olla positiivisia! Aina meillä ei voi olla kiire tai huono muisti.  Vai tajuammeko vasta tilanteen mentyä, että tuossahan olisi ollut kehunpaikka?

Päätimme, että yritämme kehua perheenjäseniä, ystäviä, tuttavia, työkavereita, tuntemattomia tai vaikka itseämme edes kerran päivässä. Etenkin silloin, jos mieli niin tekee tehdä. Kaupassa voi tervehtiä ja kiittää. Siitä tulee itsellekin hyvä mieli.

Oletko mukana kehumiskamppiksessamme?

Kaisa ja Sini

PS Kaikkia blogikirjoituksiamme saa mielellään jakaa. Blogi löytyy myös facebookista, instagramista ja Tiktokista. Kommentoithan sielläkin!

Kommentit (2)
  1. Johanna Järvenpää
    24.1.2021, 19:26

    Hieno haaste otettu vastaan!

  2. Hyvä haaste. Ehdottamasti mukana oikein ISOSTI😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *