Naiselo 45+
Naiselo 45+

Habitare-poimintoja

Kierrätysideoita, kasviseiniä, sammalmattoja, muhkeita villamattoja, jännittäviä lamppuja – ja valtavasti koriste-esineitä. Näin voisi kiteyttää Habitare-antia.

Jos messuille lähtiessä on jokin agenda, tavoite vertailla vaikkapa sohvia, mattoja tai lamppuja, se on helppoa, kun kaikki on saman katon alla. Jos taas tarkoituksena on vain katseilla, mitä ”kivaa on tarjolla”, messuvierailu voi mennä pelkäksi haahuiluksi.

Minulla tavoite on selvä: katsoa sisustustrendejä, ei löytää mitään yksittäistä tuotetta. Trendeistä päällimmäisinä jäivät värit. Ei enää vain mustaa ja valkoista, vaan sisustuksen värikartoissa näkyvät sinisen sävyt, harmaan vihvahteet ja vihreät vivahteet. Olen ehkä ollut edellä aikaani, sillä kotona on mm. 2×3-metrinen sininen matto, jossa on harmaa ”raami” ja ”joki”. Vihreää sitä vastoin ei kotoani löydy, paitsi viherkasveista.

Trash- eli kierrätysosasto oli saanut aikaisempaa paremmin paikan. Ehkä se oli vaikuttanut, että vierailuni aikana Trash-osastolla oli oikea kuhina. Aihe selvästi kiinnosti messuvieraita. Taiteilijat ja muotoilijat näyttivät, miten vanhat tuotteet saivat uuden elämän. Mielenkiintoista.

Habitare on paikka, jossa voi myös ostaa. Ja ostinhan minä pari tuotetta: allergiavapaan tyynyn, jota nyt testaan (siitä myöhemmin lisää) ja hopealusikasta tehdyn rannekorun – tämähän löytyi Trash-osastolta.

Kaisa

Kuva 1: Trash-osaston antia: vanhat hopealusikat saavat uuden elämän vaikkapa rannekoruna.

Kuva 2: Lattia- ja pöytävalaisimet ovat in. Enää ei tyydytä vain kattovaloon.

Kuva 3: Magneetilla kiinnittyvä kuva on helppo laittaa ja ottaa pois.

Kuva 4: Sammalmatto, luonto tulee sisälle.

Kuva 5: Marimekko on taas ajassa, kun värit ovat palanneet sisustukseen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *