Hajuvettä vesijuoksuun?

Rakastan hajuvesiä, mutta niiden eltaantunut tuoksu lämpimän kosteassa uimahallin pukuhuoneessa ei innosta. Mitä se siellä ylipäätään tekeekään, mietin eräänä aamuna juostessani allasta päästä päähän.

uimahalli2

Mikä ei kuulu joukkoon?

Vesijuoksu on uusi harrastukseni. Oikeastaan pakonsanelema sellainen, sillä se on osa polveni kuntoutusta. Yritin rimpuilla vedessä lotraamisesta, mutta fysioterapeuttini oli armoton. Altaaseen on mentävä. Minähän tottelen. Teen kaiken, mikä saa jäykän kinttuni vetreämmäksi ja kivuttomammaksi.

Edellisestä uimahallikäynnistä oli kulunut vuosia. Vaikka hallin käyttäytymisohjeet on ripustettu näkyvästi, ne vilahtivat ohitseni huomaamatta. Muistin toki peseytyä, mutta en muistanut ottaa uimalakkia mukaan. Niinpä ensimmäinen uintikerta sujui kertakäytttöhattu päässä, sillä tomera uimavalvoja ei päästänyt altaaseen ilman sitä. Tai sitten olisi pitänyt pestä hiukset ja siihen en ollut varautunut.

Näytin karmealta hattu päässä. Silti olisi flaksi käynyt. Vanhat herrat iskivät kovin vilkkaasti silmää ja uivat tykö.  Hymyilin kohteliaasti ja jatkoin matkaani. Ihan ei edesmenneen isäni ikäinen herraseura kiinnosta. Olin hieman kauhuissani, tosin pilke silmäkulmassa.

Alkoi selittyä  myös se hajuveden tuoksu. Sen nimittäin haistaa joidenkin daamien kohdalla myös altaassa. Aamu-uinneilla näyttääkin olevan vipinää enemmän kuin iltapäivätansseissa. Tosin en tiedä, onko sellaisia enää olemassakaan.

Minun puolestani saa tuoksua, mutta mietin hajusteallergikkoja ja tuoksuyliherkkiä. Uima-altaalla luulisi saavan olla ilman ärsyttäviä hajuja. Tuoksuilua ei näytä rajoittavan edes pukuhuoneen seinillä olevat julisteet, jotka kehottavat tuoksuttelemaan maltilla.

Syytön tuoksutteluun en ole ollut itsekkään, sillä pesupussissani on ollut hajustetut pesutuotteet. Vaan eipä ole enää. Nyt käytän julkisissa tiloissa hajusteettomia sampoota, hoitoainetta, suihkugeeliä ja vartalovoidetta. Tee sinäkin niin.

Sini 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *