Helsingissä herkutellaan viikonloppuna

Vuosittainen gourmetfestari Taste of Helsinki on käynnissä Helsingissä. Tapahtuma on siirtynyt Kansalaistorilta Töölönlahden puistoon, joka sijaitsee Finlandia-talon edustalla. Tila on nyt pienempi, mutta hyvin mahduttiin, aurinko paistoi, musiikki soi, ihmiset juttelivat, hymyilivät ja söivät hyvin. Mitäpä sitä muuta kesäillassa kaipaisikaan.

Tapahtumaan osallistuu tänä vuonna yhdeksän erittäin hyvää ruokaa tarjoavaa ravintolaa. He valmistavat ja myyvät pieniä maisteluannoksia, joista pääsee kyllä hyvin kiinni ravintolan tyyliin ja makumaailmaan. Vaikka annokset maksavat 5-13 euroa, rahaa tapahtumassa palaa.

Jos kokkailu kiinnostaa, kannattaa ilmoittautua heti tapahtumaan saapuessa Electrolux Chef’s Secrets -työpajoihin. Niissä pääsee kokkailemaan Suomen Kokkimaajoukkueen kanssa.

Latvan nimikkoannos: Benella-siikaceviche, bataattia, basilikaa jne.

 

Kannattaa ladata puhelimeen Taste of Helsinki -sovellus. Siitä löytyy kartta, ravintoloiden menut ja juomasuositukset annoksille. Harmi, että sain tiedon sovelluksen olemassaolosta vasta painetusta esitteestä visiitin loppupuolella. Painetussa esitteessä juomasuosituksia ei ole. Hieman harmittaa, että missasin juoman ja ruuan suositellut yhdistelmät.

Tänä vuonna on käytössä myös ladattava kortti, jolla annokset maksetaan. Se nopeutti tarjoilua ja piti jonot lyhyempinä kuin edellisinä vuosina.

Nollan jälkkäri, josta en muistanut ottaa kuvaa, oli jännä yhdistelmä jäätelöä, mansikkamarenkia, olutmäskiä ja karamellia.

 

 

Tukholmalainen, yhdeksi skandinavian parhaaksi ravintolaksi valittu Esperanto tarjoili sinisimpukoita ja kanannahkaa.

Ragu: Hapanjuurivohveli, savustettua kirjolohenmätiä, paahdettua maa-artisokkaa ja vihreää omenaa.

 

Garden by Olo: Friteerattua kukkakaalia, merilevää ja erittäin hyvää voi valkoviinikastiketta.

 

Yhtään huonoa ruokaa ei nelihenkinen seurueemme syönyt. Erityisesti pidin Sky:n kaskinauriista, joka tarjoiltiin kuusenkerkkäpeston ja sienien kanssa. Samoin heidän Miedosti kypsennetty rautu, kunigasrapu ja koivu oli viedä kielen mennessään.

 

 

Fabrik: Tuulihattu Profiterole vadelmilla ja kookoksella.

 

 

Porvoon jäätelötehtaan jäätelöä kannattaa maistaa. Nam.

 

Tapahtuma on avoinna sunnuntaihin klo 17 saakka.  Sisäänpääsy 21 e, sisältää viinilasivuokran ja maksukortin. Pääsylippu ja maksukortille ladattu 25 e, yhteensä 37,50 e. Tapahtumaa on haukuttu hienostelijoiden kokoontumisajoiksi, mutta mielestäni saimme rahalle vastinetta. Oli kiva päästä maistelemaan eri ravintoloiden herkkuja kätevästi yhdessä paikassa muutaman tunnin sisällä.

Sini

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *