Naiselo 45+
Naiselo 45+

Hengaile museossa

Piipahdin pariksi päiväksi mökiltä kaupunkiin. Totta kait oli käytävä katsastamassa alennusmyynnit. No, mitään ei löytynyt, mutta samalla päätin täyttää aukon sivistyksessä ja tutustua monen kehumaan Helsingin kaupunginmuseoon ja sen ympäristön pikku putiikkeihin.

museo

Museo sijaitsee Senaatintorin kupeessa, Aleksanterinkatu 16. Itse asiassa museo on viiden vanhan rakennuksen, uudisrakennuksen ja kolmen sisäpihan kokonaisuus. Oli kiva puikkelehtia sisäpihoilla, joista avautui aivan uudenlainen näkökulma vanhaan keskustaan.

Itse näyttely kertoo Helsingin historiasta. Esillä on 1950-luvun koti, vanhoja valokuvia ja kaupungin pienoismalli vuodelta 1878. Voit myös sovitella viime vuosisadan rantamuotia yllesi. Näistä limsapullojen etiketeistä löysin monta tuttua.

etiketit

pupu

Käydessäni aulan kiikkutuolissa keinuttelivat isoisä ja muutaman vuoden ikäinen nuorimies. Kiikkutuoli tuntui olevan iso elämys molemmille.

Lapsille on oma kokonaisuutensa Sederholmin talossa. Aikakone heittää sinut 1900-luvun elävään Helsinkiin. Varsin kiinnostava on myös ”särkyneiden suhteiden museo”, jonne on koottu nimettömästi lahjoitettuja esineitä, jotka liittyvät erotarinoihin.

Museon pihoilla on vaatekauppa, kahvila-viinibaari, ravintoloita jne. Museo on ilmainen ja se on avoinna päivittäin. Siellä saa vapaasti viettää aikaansa.

Museosta lähdettyäni piipahdin myös Unioninkadulle.

mekko

Turkulainen Televisio on avannut kesäksi pop up -kaupan, Unioninkatu 27 b, jossa myydään suomalaisia design-vaatteita, kenkiä ja Swedish Hasbeensin puukenkiä. Tuomiokirkko on päässyt silkkimekkoon.

kengät korvikset

Kaupunkikierroksen kruunasin kahvikupposella Kauppatorin vilskettä katsellen. Ihanan paljon turisteja ja iloista eri kielten sekamelskaa.

gelati

Italialaista jäätelöä myyvä kärry ilahdutti hotelli Kämpin edustalla Espalla. Helsinki on kaunis ja kiinnostava kesällä.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *