Henkilökohtaisia tarinoita

Joulun pyhinä on aikaa syventyä kirjoihin. Tässä kolme täysin erilaista kirjaa vinkiksi. Kaikissa on mielenkiintoiset tarinat.

Åke ja minä

joulukirjat pirkko

Pirkko Vekkeli kirjoitti Pirkko Mannolan ja Åke Lindmannin yhteisen taipaleen kirjaksi. Heidän yhteinen historiansa on tietysti monelle tuttua, mutta kyllä kirjasta löytyi myös jotain uuttakin, ainakin minulle. Pirkon ääni kuuluu kirjassa, mutta mukana on myös Åken työkavereiden kommentteja. Kirja on sopivan kepeästi kirjoitettu. Vaikka Åke Lindmanin loppuajan kuvaus toi palan kurkkuun, kirja ei kuitenkaan ahdista.

Kirja sopii kaikille, joita kiinnostaa elokuva- ja julkkismaailma.

Ehjäksi hyvästä erosta

joulukirjat heli

Heli Thorén käsittelee kirjassa avioeroaan. Kirja on hyvin henkilökohtainen. Hänen ristiriitaiset tunteensaja vellovat ajatuksensa pystyy aistimaan. Kirja piti välillä laittaa pois, jotta teksti ei olisi tunkeutunut uniin. Kuitenkaan kirja ei kokonaisuutena ole ahdistava. Pidän sitä lähinnä selviytymistarinana. Kaikesta voi selvitä.

Kirja sopii juuri eronneille tai eroa harkitseville, mutta myös muille esimerkkinä selviytymisestä.

Marimekko, suuria kuvioita

joulukirjat marimekko

Marimekko herättää meissä suomalaisissa tunteita. Yhtiö on mediaseksikäs, kiinnostava, täynnä tarinoita. Esa Koivuranta, Kati Pehkonen, Tuija Sorjanen ja Annina Vainio tarttuivat ”pienen, suuren yhtiön” tarinaan, rapsuttivat pintaa, jotta pääsivät tarinoita syvemmälle. Kirja perustuu yli sataan haastatteluun ja arkistojen aarteisiin.

Mielenkiintoinen kirja jokaiselle Marimekon ystävälle ja kaikille, joita yritysten tarinat ja taustat kiinnostavat.

Kaisa

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *