Herkkulakko päättyi

Muistatko, kun alkuvuodesta kirjoitin aloittamastani herkkulakosta? Nyt tuo lakon päättymispäivä on saavutettu. Miten meni? Oliko helppoa? Millaiset tulokset ja tuntemukset? Näitä kysymyksiä olen saanut monelta ystävältä ja vähän vieraammaltakin.

Olen tosiaan joissain asioissa ns. yllytyshullu tarttumalla milloin minkinlaisiin haasteisiin.

Alkuperäinen haaste oli, että lakko koskisi vain karkkeja ja suklaata. Päätin lisätä siihen jäätelöt ja makeat leivonnaiset, koska varsinkin leivonnaiset (myös keksit) ovat heikkouteni.

Päätin heti alussa, että sallin itselleni kolme ”oljenkortta”.

Alku meni käsittämättömän helposti. Kahvia tosiaan pystyy juomaan ilman pullan tai keksien puputusta ja elokuvissa voi käydä ilman karkkeja pelkkä vesipullo kaverina.

Mutta sitten tuli korona. Pahuksen korona. Kalenterini tyhjeni parin päivän sisällä. Mitäs tehdä luppoajalla? Leipominen on ollut aina minulle ns. stressin purkamista, koska siinä näkee heti tuloksen, toisin kuin työssäni. Niinpä aloin leipoa pari kertaa viikossa pullia, kakkuja, makeita ja suolaisia piirakoita sekä elämäni ensimmäisen kerran karjalanpiirakoita. Laskeskelin, että koronan aikaan tähän mennessä olen leiponut 20 kertaa. Ihan hullua!

Tämän leipomisvimmani tulokset eli leipomukset olen kantanut lähinnä tyttären perheelle, muutaman nyssykän olen laittanut myös omaan pakastimeen tulevaisuutta varten ja kiikuttanut muutamalle ystävälle.

Koronan aikana käytin kaikki kolme oljenkorttani maistaessani toscanalaista sitruunakakkua, joka en ollut ennen leiponut, yhden palan tiikerikakkua ja pullan. Olisinko jättänyt ”oljenkorret” käyttämättä ilman koronaa? En voi tietää, mutta uskoisin, että olisin, koska normaalioloissa en olisi leiponut todennäköisesti kertaakaan.

Millaiset vaikutukset lakolla oli?

Olen ollut energinen, jossain vaiheessa jotkut jopa sanoivat hengästyvänsä energisyydestäni. Johtuiko se sokerimäärän vähäisyydestä? Ehkä.

Kropassa tämä herkkulakko näkyy niin, että turvotus on selvästi vähäisempää kuin ennen. Kaikki pitkäthousut roikkuvat päälläni. Kävin ostamassa uudet farkut. Ne ovat samaa mallia kuin entiset, mutta kokoa pienemmät. Se on tietysti hienoa, vaikka tuo ei ollutkaan herkkulakkoon ryhtymisen tavoitteeni. Tavoite oli mitata luonteenlujuuttani, pystynkö kieltäytymään herkuista.

Mielestäni onnistuin ihan kohtuullisen hyvin.

Miten jatko?

En jatka tiukkaa herkkulakkoa, mutta uskon, että herkkujen määrä jatkossakin pysyy maltillisena eikä ryöstäydy mitenkään hillittömäksi tai edes entiselle tasolle.

Oletko sinä kokeillut herkku-, karkki-, viini- tai muuta lakkoa ja miten onnistuit?

Kaisa

PS. Kuvissa pieni osa korona-aikuisista leipomuksistani.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *