Vatkaamatta herkullinen vadelma-valkosuklaakakku

Vuosi sitten, juuri ennen juhannusta julkaisimme blogissa Elina Jyväksen Naiselolle laatiman kakkuohjeen, joka sai suuren suosion. Koska kaikki eivät ottaneet ohjetta talteen, olemme saaneet lukuisia toivomuksia julkaista uudestaan kakkuohje. Tämä ruokatoimittaja Elina Jyväksen kehittämä resepti on superherkullinen. Kakku vie kielen mennessään. Kakkua tehdessä et tarvitse vatkainta, joten tämän tekeminen onnistuu helposti myös mökillä.

Kakkuun lisätään vadelmien lisäksi kardemummaa ja valkosuklaata. Komeuden kruunaaa rento kuorrutus, joka sekoitetaan mascarponejuustosta ja lemon curd -tahnasta. Helppoa kuin heinänteko! Kaisa on tehnyt tämällä ohjeella monta kertaa, ja Sinikin muutaman kerran. Voimme siis suositella tätä!

Vadelma-valkosuklaakakun lisämausteena on kardemumma. Kuva Elina Jyväs.

1 kakku

10-12 annosta

valmistusaika 15 min + paistaminen 35-45 minuuttia

Kakku

175 g voita

2 dl sokeria

3 munaa (huoneenlämpöisiä)

1 dl ruokakermaa

4 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl jauhettua kardemummaa

¼ tl suolaa

100 g valkosuklaata rouhittuna

2 dl (n. 125 g) kokonaisia vadelmia

Kuorrutus ja koristeet

250 g mascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa, ei kevyttä)

1-1 ½  dl lemon curd -tahnaa (esim. Mackays)

2 dl tuoreita vadelmia

(tomusokeria ja syötäviä kukkia)

Tämä kakku onnistuu sellaiseltakin, joka ei ole tottunut leipoja.

 

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä.

Lisää haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi.

Lisää muutamassa erässä keskenään sekoitetut vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, kardemumma ja suola. Kääntele taikinaan rouhittu valkosuklaa ja vadelmat.

Kaada taikina kertakäyttöiseen leivontavuokaan (esim. Saga, tilavuus 1,5 l). Tasoita taikinan pinta lastalla.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35-45 minuuttia, vuoan koosta ja muodosta rippuen. Kakku on kypsä, kun leivonnaisen keskelle pistettyyn taikinaan ei tartu kosteaa taikinaa.

Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille tai voit toki tarjota sen suoraan vuoasta.

Notkista mascarponejuusto lusikalla ja sekoita siihen lemon curd -tahna.

Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja viimeistele tuorein vadelmin sekä halutessasi tomusokerilla ja syötävillä kukilla.

Kaisa ja Sini

 

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *