Herkuttelua

Arvostan hyvää teetä ja laadukasta kahvia. Huonoa pussiteetä ja laihaa kahvia kammoan.

Olin viikonloppuna Ooperajuhlilla. Matkaa oli kiva taittaa kivassa seurassa ja kiireettä, pysähdellen.

Perinteitä kunnioittaen pysähdyimme meno- ja tulomatkalla Juvan Vehmaan Teehuoneella. Se on aitoon brittityyliin tehty ja sijainti keskellä-ei-mitään, lyhyt poikkeama vitostieltä.

Nyt ei ollut järkevää ottaa koko iltapäiväteeannosta, vaan tyydyin skonsseihin ja pannulliseen teetä. Teevalikoima on kiirettävä: yli 90 erilaista.

Lähtiessä ostin vielä kaupan puolelta kolmea teetä kotiin ja työhuoneelle.

Teehuone on tuttu, mutta toinen pysähdyspaikka oli uusi. Otavassa (noin 10 kilometriä Mikkelistä etelään) on InStile Mannila, joka on lähes kiinni vitostiessä (pitää kuitenkin vähän poiketa Otavan tienhaastasta. Huom. navigaattorit eivät aina osaa ohjeistaa oikeaan paikkaan. Mekin ajelimme ensin lähes metsätielle).

Mannilasta saa superhyvää, italialaista kahvia. Lauantaina tarjolla oli lisäksi ihanaa suklaakakkua jäätelön kanssa. Voi, miten herkullista, laadukasta.

Saimme vinkin Mannilasta pysähtyessämme Kotileipomo Siiskoselle (Nuutilanmäellä, vitostien varrella, noin 10 kilometriä Juvalta etelään) ostamaan leipää.

Heinolan Heilasta ostimme kotiin tuotavaksi Ruusu-siideriä (!), jossa on aitoa ruusua. Kylmänä hyvää, ei liian makeaa (ei mitään ”hajuvesijuomaa”). Lisäksi Heilasta sain niitä kuuluisia vesirinkeleitä, joita myydään siellä parina päivänä viikossa (ainakin perjantaisin).

Bonuksena mukaan nappasin vielä Raparperi-saippuaa. Ihana raparperin tuoksu. Aah!

Ai niin, ostin vielä yhden ruokatuliaisen juvalaista Limousin-härkää. Se odottaa nyt pakastimessani tulevia ruokailuja.

Nautinnollista työviikkoa!

Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *