Hienostunutta herkuttelua

Suomalainen perinneruoka ei ravintoloissa ole kovinkaan ylistettyä. Innostuvatko nirppanokatkin, jos ruuat valmistetaan tutuista raaka-aineista ruokaperinteiden mukaisesti, mutta asetellaan tarjolle modernilla tavalla?

Pääsin työlounaalla maistelemaan suomalaisen ruokakulttuurin herkkuja uusissa vaatteissaan ravintola Finnjävelissä Helsingissä. Ravintolan keittiömestareina toimivat Henri Alén ja Tommi Tuominen.  Alén on myös Muru-ravintolan keittiömestari, Tuominen luotsaa ravintola Demoa, yhden Michelin-tähden ravintolaa. Yhdessä herrat ovat työskennelleet uriensa aikana klassikkoravintoloissa, kuten Savoyssa ja Palacessa.

Odotukset olivat korkealla. Eikä turhaan.

Söimme seitsemän ruuan menuun, johon kuului muun muassa kuvien herkut. Alkuun saimme ravintolan tervehdyksenä tikkarin muotoon tehtyä haukimureketta, kiuaskivillä tarjoiltua rapsakkaa snacksiä ja juureskaapuun laitettua lanttua.

Annokset ovat suht pieniä, joten ähkyä näistä ei tule, mutta ei jää nälkäkään. Ruokien tuoksut ja maut säilyvät mielessä pitkään. Erityisesti pidin annosten kekseliäisyydestä.

Ravintola sijaitsee suojellussa rakennuksessa. Jos ruoka hetkauttaa positiivisesti, sitä tekee myös sisustus. Se on Ateljé Sotamaan käsialaa huonekaluja, valaisimia ja astioita myöten. Kaunista ja selkeää.

Finnjävel on avoinna vielä noin 480 päivää. Ravintola nimittäin perustettiin vain kahdeksi vuodeksi. Sen jälkeen se suljetaan. Jos kiinnostut näistä herkuista, muista aikaraja.

Vaikka ruoka on hintavaa (menu alkaen 85 e), niin suosittelen silti paikkaa etenkin, kun haluat kokea jotain ainutlaatuista, esitellä suomalaista ruokaperinnettä ulkomaalaisille tai juhlistaa jotain ikimuistoista tilannetta.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *