Hiki pois treenivaatteista

Miksi treenivaatteet haisevat pesun jälkeen? Eipä haise – ainakaan niin nopeasti, jos peset ne oikein.

Treenivermeet kannattaa pestä joka käytön jälkeen eikä niitä kannata ”hillota” likapyykkikorissa pitkään. Suurin osa jumppavaatteista on valmistettu polyesteristä tai polyamidista, siis synteettisistä raaka-aineista. Usein ne ovat nykyaikaisia mikrokuituja, joita kutsutaan teknisiksi.

Valmistajat antavat pesuohjeeksi 30-40 -asteisen pesun. Monet treenaajat pesevät jumppa-asunsa pikapesussa. Näistä seikoista syntyy yhtälö, jonka ansiosta hiki löyhkää vaatteista vielä pesun jälkeenkin.

Mitä sitten pitäisi tehdä, jos tuo edellinen ei ole hyvä? Minulla on vuosia vanhoja treenivaatteita, joissa ei ole hajuongelmia. Pesen ne näin:

– Pesen jumppavaatteet heti treenin jälkeen, sillä hiki pinttyy helposti vaatteisiin. Tuuletus ei auta.

– Käännän vaatteet nurin. Tämä on tärkeää varsinkin, jos niissä on painatuksia.

– Pesen vaatteet koneessa. En käytä pikapesuohjelmaa, vaan pesen ne hienopesussa (minun koneessani ohjelma kestää 58 minuuttia). Koska värillinen polyesteri kestää hyvin jopa 60-asteisen pesun, pesen vaatteet ajoittain korkeassa lämpötilassa. Tämä auttaa hiki- ja rasvaongelmaan. En sullo konetta umpitäyteen, vaan täytän sen vain puolilleen.

– Käytän nestemäistä pesuainetta enkä yliannostele.

En käytä huuhteluainetta teknisille materiaaleille, sillä se tukkisi kuitujen ilmakanavat.

Huom. Jos vaatteisiin on pinttynyt hiki, liota vaatteita ensin etikkavedessä (10 l vettä ja 1 dl etikkaa). Pese sen jälkeen vaatteet koneessa.

Kaisa

Kommentit (1)
  1. Tuo etikkakikka on kokeiltu ja toimii <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *