House of Gucci – elokuva vallasta ja intohimosta

Tositapahtumiin perustuva House of Gucci -elokuva kertoo italialaisen Gucci-muotitalon perheen tarinaa ja lähinnä Maurizio ja Patrizia Guccin suhteesta. Se on täynnä intohimoa ja valtataistelua. Lopulta tulee kosto ja tuomio.

Italialainen Gucci-muotitalo perustettiin sata vuotta sitten, vuonna 1921. Maurizio Guzzi, perustajan pojanpoika (Adam Driver), tutustui juhlissa suhteellisen vaatimattomista oloista olevaan Patrizia Reggianiin (Lady Gaga). Patrizia iskee silmänsä Maurizioon. Maurizio ihastuu Patrizia erilaisuuteen, ja pari rakastuu. Maurizion perhe vastustaa liittoa pitäen Patrizia onnenonkijana.

house of Gucci lady gaga

Maurizion isän kuollessa 1980-luvun alkupuoliskolla yritys siirtyi Maurizion johdettavaksi. Syntyi valtataistelu mm. serkun kanssa. Yritys joutui alamäkeen. Patrizian mielestä tämä johtui siitä, ettei hänen miehensä kuunnellut häntä.

Suvun valtataistelun ja petoksen myötä parin välille syntyi kuilu niin, että Maurizio jätti vaimonsa. Patrizia oli tutustunut aikaisemmin selvännäkijään (Salma Hayek), jolta hän pyytää apua. Tavoitteena on murhata Maurizio Gucci. Selvännäkijä löytää sopivat tekijät, joista toinen ampuu Guccin.

house of gucci

Patrizia Gucci sai miehensä murhan tilaamisesta yli 20 vuoden vankeustuomion, josta hän vapautui 2016.

House of Gucci -elokuva on mielenkiintoinen ja tehty huolella. Aikakauteen sopivat puvut ja mielettömät miljööt tukevat laatuelokuvaa. Lady Gaga ja Adam Driver sopivat hienosti rooleihinsa. Muutekin elokuvassa on laadukas miehitys: Al Pacino, Jared Leto ja Jeremy Irons.

Tämä elokuva on mitä mainion, jos olet vähänkin kiinnostunut muodista tai muotialasta.

House of Gucci -elokuvan Suomen ensi-ilta on 3.12.2021.

Kaisa

Jos Gucci-elokuva kiinnostaa, käy Finnkinon sivuilta katsomassa paikkakuntasi esitysaikatauluja

kulttuuri televisio-ja-elokuvat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *