Huippuruokaa Vantaalla

Jos olen lähdössä ulos syömään, minulle ei ole tullut mieleen lähteä Vantaalle. Sain kutsun tulla tutustumaan Hilton Airport -hotelliin ja sen ravintolaan. Käynti avasi silmäni ja avarsi näkemystäni mm. ruokapaikan valinnassa.

Hilton Airport -hotellin alakerran ravintolaan on helppo piipahtaa, vaikka ei olisi hotellivieras. Ravintolan keittiövelhot, Mikael Mihailov ja Sami Lyly, olivat ”taikoneet” meille uskomattoman testimenun. Pääsimme maistelemaan pieniä makupaloja ravintolan à la carte -listalta, toinen toistaan herkullisempaa makuelämystä.

Hiltonin mestarit, Mikael Mihailov ja Sami Lyly.
Hiltonin mestarit, Mikael Mihailov ja Sami Lyly.
hilton menu
Näitä maistelimme

Alkupaloista mieleen jäivät ennen kaikkea sokerisuolattu lohi ja lämpimät mansikat kera hernevaahdon. Nam, nam. Ja kylläpä meihin toimittajiin teki vaikutuksen, kun tarjolla oli merivesilastu – tosin pikkelöidyn makrillin koristeena. Hauska yksityiskohta.

Alkuruoka: pikkelöityä makrillia ja merivesilastu
Alkuruoka: pikkelöityä makrillia ja merivesilastu

Oli kiva päästä maistelemaan myös erilaisia pääruokia. Yleensähän sitä syö vain yhden pääruuan, joka voi olla vaikea valita, jos listalla on kaksi tai jopa kolme kiinnostavaa vaihtoehtoa. Porofilee oli viedä kielen mennessään.

Jälkiruokavaihtoehdot kruunasivat herkullisen aterian.

Jälkiruoka
Jälkiruoka

On vaikea valita, mikä ruokalajeista oli ehdoton suosikkini, koska kaikki olivat niin herkullisia. Mitäpä jos seuraavan kerran, kun mietit tasokasta ruokapaikkaa, suuntaisitkin Vantaalle?

Helsinkiläisenä en ole tullut ajatelleeksi Airport-hotellia yöpymismielessä, mutta eihän se hullumpaa olisi yöpyä muutaman minuutin kävelymatkan päässä lentokentästä, jos lähtö olisi aikaisin aamulla. Kaiken lisäksi tuo lyhyt matka T2-terminaaliin on katettu, ja huoneisiin ei kuulu lentomelua. Pitäisikö varata huone, kun lähden kohta lomamatkalle, ja lento lähtee jo klo 7.30?

Vinkki: monet koiranomistajat yöpyvät lentokenttähotellissa uudenvuoden aikana, koska lentokentän läheisyydessä ei saa paukutella raketteja. Airportissa siis koiratkin viihtyvät.

Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *