Naiselo 45+
Naiselo 45+

Hyötyliikuntaa

Kunto kohenee tehokkaasti mökkielämän pihahommissa.

Hieman ahdistuin, kun pihaan kipattiin kuusi heittokuutiota koivuklapeja. Olin etukäteen innoissani ilmoittanut, että minä hoitelen puut vajaan. Mielikuvassani oli kaunis kesäpäivä, sininen taivas, lämmin sää ja lempeästi puhaltava kesätuuli.

Todellisuus oli toinen. Vettä satoi kaatamalla ja kylmäkin oli. Hommaa ei voinut kuitenkaan lykätä, sillä loma läheni loppuaan ja puut oli saatava suojaan. Harmitti ihan vietävästi, että olin moista luvannut.

Sitten hoksasin, että tässäpä onkin oiva lihastreeni. Syvä kyykky, halot toiselle käsivarrelle yksitellen pinoon. Vatsa ja pakarat tiukaksi, nousu pystyyn, ryhti suoraksi ja kävely vajaan.
Puupino toisessa kädessä antoi kivasti tasapainohaastetta kävellessä. Purku käsivarrelta pinon päälle kurkotellen keskivartalokierrolla. Sama homma kymmeniä kertoja, pino vuoroin vasemmalla, vuoroin oikealla käsivarrella.

Muutama tunti meni kuin huomaamatta. Nyt kroppa kiittää. Mielikin on tyytyväinen – hyvä etten jäänyt mukavuusalueelle. Sadekaan ei haitannut, pysyin kuivana, kiitos hyvien sadevaatteiden.

Ei siis kitistä enää kesän huonosta säästä, sehän on vain asenne- ja pukeutumiskysymys. Otetaan ilo irti siitä mistä voidaan. Eikö niin?

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.