Naiselo 45+
Naiselo 45+

Hyvää ystävänpäivää – myös itsellesi

Aika jännä, kuinka Valentine’s day eli rakkauden päivä on muuttunut meillä ystävänpäiväksi. Eihän siinä mitään pahaa ole, mutta ei rakkaudenpäivässäkään olisi. Rakkaus kuuluu ystävyyteen, itsensä rakastamisella on jotenkin negatiivinen kaiku. Miksiköhän? Jos ei rakasta itseään, kykeneekö rakastamaan muita. Saati olemaan ystävä itselleen.

Me piiskaamme ja olemme tyytymättömiä itseemme sen sijaan, että päästäisimme itsemme hieman helpommalla. Ystävälle antaa helposti anteeksi pienet puutteet, mutta itseään tulee kohdeltua välillä melko raadollisestikin.

Yst1

Näitä miettiessämme tupsahti työpöydälle Mari Päiväniemen ja Riikka Hollon kirjoittama Minun kirjani, ystäväkirja. Se on toteutettu lapsuuden ystäväkirjojen tapaan, mutta ystävien tietojen kirjaamisen sijaan siinä johdatetaan tutustumaan omaan itseensä. Eipä ole pöhkömpi idea!

yst3

Kun kirjoitaa asioita ylös, niitä pohtii hieman eri tavalla kuin vain ohimennen miettiessä.  Kirjoittajat ovat tutustuneet toisiinsa haastattelujen merkeissä. Mari Päiväniemi on kätilö, joka on kohdannut työssään ihmisiä haavoittuvaisina ja avoimina. Riikka Hollo on toimittaja ja LCF Life Coach, ratkaisukeskeinen valmentaja.

yst2

Tekijät esittelevät kirjaansa: Voisitko olla itsesi paras ystävä? Kirja ei ole nopein tie onneen tai avain hyvään oloon. Se herättelee, haastaa ja tarjoilee asioille uusia näkökulmia. Kirja toimii kannustimena silloin, kun seuraavan askeleen ottaminen tuntuu hankalalta. Se lyö jarrut pohjaan liian kovissa kaarteissa.

Mielenkiintoinen kirja, jota selatessa jäimme heti miettimään, mitä  itseasiassa haluamme ja ajattelemme. Kiinnostavaa.

Kirja sopii hyvin ystävänpäivälahjaksi tai vain tuliaiseksikin. Readme.fi:n kustantamaa kirjaa myyvät AdLibris ja Akateeminen kirjakauppa. Adlibriksellä  näkyy olevan menossa ystävänpäivätarjous, kirjan hinta 21,90 euroa.

Ollaan ystäviä itsellemme ja toisillemme. Rauhaa ja rakkautta kaikille.

Sini ja Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *