Naiselo 45+
Naiselo 45+

Ideametsästystä

Isoja terasseja ja ulkoporealtaita. Isoja keittiösaarekkeita. Jos Asuntomessujen antia arvioi, nyt panostetaan kokkaamiseen ja terassielämään – jopa olohuoneiden kustannuksella.

Kosmetiikka- ja vaatesäilytysten (lue aikaisemmat Asuntomessut-postaukset) lisäksi haukankatseeni etsi  kivoja sisustusratkaisuja. Tuloksena oli joitain kivoja (ehkä jopa toiveunimaisia), mutta myös kulmakarvoja kohottavia ratkaisuja.

kuva 1: Ei enää paljuja, vaan nyt omakotitalojen pihoille ”pitää” laittaa ulkoporeallas. Mitenhän usein alkuinnostuksen jälkeen perhe lilluu altaassa?

kuva 2: Isot, olohuonemaiset terassit ovat nyt in.

Kuva 3: Lasipöytiä näkyi messuilla aika paljon. Ne ovat tietysti ilmavia, keveitä ja eivät tee pientäkään tilaa turhan ahtaaksi. Ikävänä puolena on sormenjäljet. Ei siis ihan järkevin vaihtoehto lapsiperheisiin.

kuva 4: Jos kukkapenkit eivät ole sinun juttusi, laitapa pihaan kiviä. Nyt niiden ei tarvitse olla niitä kauniita pyöreitä, vaan tuollaisia lohkareita.

kuva 5: Miniasunnon veikeä pöytäratkaisu: pöytä liukuu portaikon sisään.

kuva 6: Keittiöiden saarekkeet ovat lähes ”Uudenmaan kokoisia”. Joissakin tapauksissa keittiö saarekkeineen oli selvästi suurempi kuin olohuone. Ilmeisesti tässä on lähdetty ajatuksesta ”kaikki kuitenkin kokoontuvat keittiöön”.

kuva 7: Makuuhuoneen päätyseinää kiertää kaapistot, ja sängyn pääty on ”upotettu”.  Hylly toimii yöpöytänä. Itselläni on samanlainen ratkaisu ollut jo pitkään – ja tuo toimii todella hyvin.

kuva 8: Yhden kohteen sisustussuunnittelija (vai tuleva asukas?) oli mieltynyt sarjakuviin. Kaikissa makuuhuoneissa oli yhteen seinään tehty kuva. Vaikka olisin mieltynyt johonkin sarjakuvaan, haluaisinko sen isona kuvana seinälleni? En.

kuva 9: Vaikka taideteos on kookas, on siinä keveyttä.

Mikä idea viehätti sinua eniten?

Kaisa

Kommentit (1)

  1. Lady of The Mess

    Viimeisen kuvan keveät taideteokset miellyttivät minun silmääni. Kauniit!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *