Ihanalla lomalla

Mitä ihmettä neljä naista tekee pienellä saarella viikon? Tätä mietin, kun lomaviikko Santorinilla lähestyi. Nyt loman lähetessä loppua olen enemmän kuin tyytyväinen matkakohteeseen.

Kuulun neljän naisen porukkaan, joka reissaa puolentoista vuoden välein yhdessä jonnekin. Reissuvuosia on jo yli kaksikymmentä. Kohde valitaan yhdessä ja se on mielellään sellainen, jossa kukaan ei ole aiemmin käynyt. Santorinin mielsin romanttiseksi pariskuntien kuherruspaikaksi. No, väärässä olin. Loma on ollut hyvä yhdistelmä rentoutumista, rauhoittumista ja aktiivista liikuntaa.

Vaikka ollaan jo syyskuun loppupuoliskolla, lämpöä on ollut kolmisenkymmentä astetta ja öisinkin yli kaksikymmentä. Merivesi on kirkasta ja suloisen lämmintä. Kaikkialla on rauhallinen ja ystävällinen tunnelma. Bilehileitä ja öykkäreitä ei ole näkynyt.

Saari on yllättänyt monimuotoisuudellaan. Kulttuurinälkäiselle löytyy raunioita ja museoita koluttavaksi. Me yhdistimme kulttuurin ja liikunnan. Kiipesimme vuoren seinämää nousevaa polkua pitkin Mesa Vounon laelle katselemaan antiikin Thiran raunioita. Huipulta näkyi kauas.

Santorini on tulivuoren reunamille syntynyt saari. Saaren toinen reuna on matalaa. Siellä ovat uimarannat. Toinen reuna on jyrkkää tulivuoriseinämää, kalderaa. Näköalat ovat huikeat. Niitä voisi tuijotella koko päivän.

Saarelta tehdään veneretkiä viereiselle Neo Kameni -tulivuorisaarelle. Pelkkää karua kiveä, mutta laittaa miettimään, kuinka kaikki tuhoutuu hetkessä, kun tulivuori sylkäisee sisuksensa ulos. Myös täällä kiipeily käy kuntoilusta etenkin auringon paahtaessa kirkkaalta taivaalta. Viereisen saaren poukamassa voi uida lämpöisessä rikkipitoisessa vedessä. Uimaan lähdetään laivalta, joten ei ihan huonokuntoisen kohde tämä.

Paikallisia viinejä kannattaa käydä maistelemassa viinitiloilla, joita pienelle saarelle mahtuu useita.  Kävimme isolla  Santos Wines -tilalla, joka sijaitsee hulppella paikalla aivan kalderan reunalla. Täällä järjestetään myös häitä ja synttärijuhlia.

Ruoka on perinteistä kreikkalaista, hyvää muttei mitenkään erikoista. Lammas, kalat, äyriäiset, tomaatit ja tietenkin ihanan makuinen feta-juusto ovat suosikkeja.

Parhaat maut tähän mennessä löytyivät Metaxim Mas -ravintolasta, joka sijaitsee pienessä Exo Gonia -kylässä heti kirkon takana. Paikallisten suosikki, eikä ihme.

oia

 

Oia-kylää sanotaan Santorinin kruununjalokiveksi, eikä syyttä. Valkoisia taloja, kapeita kujia ja paljon pieniä, kalliita putiikkeja ja ravintoloita. Ja myös paljon turisteja etenkin, kun auringonlasku lähenee.

Hotelleja löytyy joka puolelta. Jos haluaa nauttia jylhistä maisemista, niin hotelli kannattaa varata kalderan puolelta. Suosituin hotellialue on saaren toisella reunalla oleva Kamari. Se oli ainoa paikka, jossa huudeltiin perään kadulla.  Ei kiitos ainakaan meille. Asuimme samalla puolella Perissassa, jossa on mukavat hiekkarannat. Keväällä valmistuneessa hotellissamme on kaikki uutta, puhdasta, valkoista, modernin pelkistettyä  ja ihanan rauhoittavaa.

Onneksi vielä on hetki aikaa nauttia tästä kaikesta ja myös mukavasta matkaseurasta.

Sini

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *