Ihanat kukka- ja ruokakirjat – vaikka lahjaksi

Vuosia sitten ennustettiin kirjojen kuolemaa. Toisin on käynyt. Uusia kirjoja putkahtelee jatkuvasti. Omia suosikkejani ovat tietokirjat, jotka opastavat ja kannustavat minua kokeilemaan uusia ja erilaisia juttuja.

Kukat eri muodoissaan ovat jo pitkään olleet vahva sisustustrendi. Nyt aidot kukat ovat vallanneet myös hiukset ja korujen paikan. Tähän trendiin antaa vinkkejä Riia Koiviston kirjoittama Kukkajuttuja -kirja (Tammi).

 

Riia Koivisto kertoo olleensa aina kiinnostunut kukista. Nykyisin hän työskentelee meikkaaja-kampaajan työnsä ohella myös kukkastailistina. Hänen kukkatöitään nähdään jatkuvasti eri medioissa ja tilaisuuksissa. Kädenjälki on tunnistettavaa: värikästä, näyttävää ja runsasta.

Kirjassa on käytännön neuvoja selkeine kuvineen niin tavikselle kuin kukkien kanssa näpräilijöille. Ohjeita annetaan siihen, mitä tarvitaan kukka-asetelmien ja koristeiden tekoon, miten maljakko valitaan ja erilaiset kimput rakennetaan. Pidin erityisesti yllä olevista vanhan kansan vinkeistä. Olinkin jo unohtanut ne!

Perusasioiden jälkeen kirja etenee vuodenaikojen tahdissa. Mukana on paljon kunkin sesongin luonnonkukkia.

Erilaiset hiuskoristeet kruunaavat vaatimattomankin puvun hieman juhlavammaksi. Kirjan selkeät kuvat on kuvannut Kirsi-Marja Savola.

 

Tämä asetelma koristi BoConcept-huonekalukaupan pöytää kirjan lanseerauksessa. Oli jännä huomata, kuinka kaupan erilaisilla pöydillä olleet kukka-asetelmat tekivät koko myymälästä kodinomaisemman.

 

Tämän idean aion toteuttaa syksyllä mökillä. Kaikki tarvittava löytyy takapihalta ja lähimetsästä.

 

Viikonloppujen ruoka-ahdistuksen ratkaisuja neuvoo Teemu Auran Viikonloppu lautasella -kirja (Cozy Publishing), jossa on ohjeet parhaiden hetkien lohturuokiin.

Keittiömestari Teemu Aura on kokenut kokki, ravintoloitsija ja leipomoalan yrittäjä Patisserie Teemu&Markuksessa. Hän on ollut mukana perustamassa ravintola Demoa, joka sai vuonna 2007 Michelin tähden, joka sillä on edelleen. Ohjeet ovat laatutavaraa ja niihin voi luottaa. Kirjan kuvat, stailaus ja layout ovat Viola Minerva Virtamon käsialaa.

Teemu kuvaa ruokafilosofiaansa näin: ”Alkupalojen tulee olla melko helppoja ja rentoja valmistaa. Makujen tulee olla leikkisiä, ja annoskokojen sopivan pieniä.” En ehkä olisi itse älynnyt yhdistellä ranskalaisia ja pirtelöitä.

Kuhunkin ruokaan annetaan myös juomavinkit, viineistä maiden ja rypäleiden mukaan, oluista oluttyyppien mukaan. Juomavinkkien takana on Antti Paasonen.

Teemu kertoi saaneensa kiinnostuksen ruoka-alalle äidiltään, joka kokkaili perheelle herkkuja päivittäin. Ei siis kannata aliarvioida omia peruskokkailujaankaan. Aina ei voi tietää, kuinka tarkkaan lapset niitä katsovat ja kuinka kauaskantoisen innoituksen niistä saavat.

Teemu rakastaa kokkailua rokki soiden. Niinpä hän on laatinut kokkailun taustamusaksi Teemu Aura Viikonloppu lautasella -spotifylistan. Hauska idea.

Sini

 

 

puheenaiheet ruoka
Kommentit (1)
  1. Ihanan mielenkiintoisia ja hyödyllisiä kirjoja! Kiitos taas vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *