Naiselo 45+
Naiselo 45+

Ilmaista liftausta

Pää alaviistossa, katse alas. Sehän on tuttua meille kaikille, jotka naputtelemme tietokonetta ja räpläämme puhelinta. Tuo asento jää helposti pysyväksi, jos asentoonsa ei kiinnitä huomiota.

Kauneustoimittajat saivat kutsun tulla tutustumaan Marja Putkiston kehittämään Method Putkisto 3D Luonnolliseen Kasvoklinikkaan. Kyse on kasvojen ja kaulan lihasten vahvistamisesta. Sen myötä mm.:

  • kasvojen piirteet kohenevat
  • ilme virkistyy
  • kropan jännitystilat vähenevät
  • silmäpussit pienevät

Paljon luvattu.

Harjoitustunnin aikana teimme harjoituksia pareittain ja yksilöinä, ohjaajana Tea Wahlroos, joka on erikoistunut Method Putkisto 3D Kasvoklinikka systeemiin.

Ensimmäinen pariharjoittelu oli yllättävän vaikea: parin piti asettaa toisen pää atlasnikaman jatkeeksi tasapainoon, pyörittää päätä ja kääntää päätä niin, että kroppa on paikallaan. Pään ja niskan piti olla rentona. Aluksi oli vaikea luottaa toiseen niin paljon, ettei itse alkanut pyörittää päätään. Tällä harjoituksella etsittiin pään luonnollinen, oikea paikka (joka ei siis ole leuka alas- tai eteenpäin työntyneenä). Älä tee tätä kotona, sillä tämä pitää tehdä ohjaajan valvonnassa.

Opimme, että hampaiden pitäisi olla vastakkain vain syödessä. Muulloin hampaiden välissä pitäisi olla pieni rako. Purenta aiheuttaa jännitystä, joka näkyy kasvoissa.

Sivelimme kevyesti kaulan tyvestä leukaan. Se rentoutti miellyttävästi. Tällainen kevyt hieronta parantaa lihasten verenkiertoa ja saa kaulan ja niskan normaalipituuteen.

Suupielet saimme nostettua ns. kilpikonnan hymyllä: alahuuli asetettiin ylähuulen päälle ja samalla hymyiltiin. Ilme oli kieltämättä huvittava – ja suupielet todellakin olivat ylhäällä.

Huulet rentoutuivat, kun huulet rentoina pyrisimme.

Aamulla kasvot virkistyvät, kun kasvoja sivelee viileillä lusikoilla. Totta.

Jos jumppaohjeita tekee säännöllisesti, uskon, että tästä on oikeasti apua.

Kaisa

Kuva 1: Tea Wahlroos ohjasi Kauneustoimittajia; kuva Method Putkisto Studio Helsinki / Kai Sairanen

Kuva 2: Kaikki alkaa pään asennosta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *