Iloa, hyötyä ja aineetonta

Onko lahjat vielä hakusessa? Anna lahjakortti, se on aina tervetullut.

Mitä ostaa ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Lahjan pitäisi olla henkilökohtainen ja mieleinen. Minä en ainakaan ilahtuisi, jos saisin rikkaimurin, kattilan tai paistinpannun. Ne eivät ole henkikökohtaisia, ainakaan minun mittapuuni mukaan. Enkä ilahdu ns. pikkuhauskoista tai vähemmän hauskoista koriste-esineistäkään, pölynkerääjistä. Niitäkin on kaapit väärällään. Mieluummin yritän luopua entisistäkin, tarpeettomista pölynkerääjistä.

Tänä vuonna, niin kuin monena muunakin, olen ostanut lahjakortteja. Jonain vuonna olen antanut lahjakortin siivoukseen, kampaajalle, illalliselle, hierontaan tms. Tänä vuonna kauneushoitola vei voiton. Eikä sillä ole väliä, vaikka summa olisi pieni. Saaja voi itse laittaa lisää rahaa, jos haluaa jotain kallista.

lahjakortit

Ja jos et halua käyttää rahaa, voit kirjoittaa kauniin kortin ja luvata ulkoiluttaa lahjansaajan koiraa, käydä lukemassa vanhukselle kirjaa, viedä taidenäyttelyyn, katsoa lapsia, että vanhemmat pääsevät ulos tms. Vain mielikuvitus on rajana.

Muistan menneiltä vuosilta mieleisiä lahjoja, joita olen saanut: yhteinen päivä tyttären kanssa ohjelmassa brunssi, taidenäyttely, museo, lounas, elokuva jne. Kokonainen päivä laatuaikaa. Lisäksi olen saanut lahjakortin joogaan, matkalle yms. Elämyksiä – eikä tavaraa. Tykkään.

Kaisa

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *