Innostuminen: mikä nyt sykähdyttää?

Mikä nyt saa mielen virkeäksi ja innostuksen tappiin? Edellisen innostuslistauksen tein heti kesäloman jälkeen. Alkuvuosi on hyvä hetki tarkastella, onko lista vielä sama vain onko muutoksia. Oikeastaan voisin toistaa saman listan: lapsenlapsi, uusi koti, työt, uudet liikunnat ja lämpimät aamut ja illat. Tosin tuosta viimeisestä ei nyt vielä ole paljon tietoakaan. Toisaalta näiden innostuslistausten tarkoitus olisi löytää myös ”uusia” innostuskohteita, joten tässäpä uusi listani.

1. Ystävät

Koska syksyllä minulla oli todella paljon matkoja (43 päivää), en ehtinyt riittävästi nähdä ystäviä tai sukulaisia. Kun matkat loppuivat marraskuussa, päätin korjata tilanteen. Tietysti joulukiireet siirsivät korjausliikettä joulun yli.

Kun joulupäivä oli vietetty, aloitin ystävien kutsumiset. Lomaviikkoni aikana minulla oli kuudet vieraat. Olen senkin jälkeen tavannut ystäviäni joko kotonani tai kaupungilla kahvittelun merkeissä. On ollut todella rentouttavaa ja virkistävää nähdä eri kokoonpanoilla. Minusta on kiva sekoittaa eri porukoita samaan seurueeseen. Siten keskustelut eivät kierrä samoja, tuttuja latuja, vaan aina saa uutta ajateltavaa ja uusia näkemyksiä. Suosittelen kutsumaan toisilleen ehkä vieraita henkilöitä yhtä aikaa kylään. Se on hauskaa!

2. Hot yin

Olen käynyt hot yin joogassa noin kuusi vuotta. Alkuaikoina en osannut riittävästi rentoutua, vaan suoritin liikaa. Nykyisin vedän harjoituksen silmät kiinni keskittyen vain omaan tekemiseeni. Tuo on todella rentouttavaa. 90 minuuttia menee kuin siivillä. Huoneen lämpö, 30-32 astetta, auttaa minua, superjäykkää, edes vähän venymään. Yin joogassa ollaan 3-5 minuuttia samassa asennossa.

3. Äänikirjat

Löysin äänikirjat, ystäväni suosituksesta, vasta viime syksynä. Äänikirjat olivat erinomainen viihdyke viime syksyn työmatkoilla siirtymisestä paikkakunnalta toiselle. Matka meni kuin siivillä.

Nykyisin kuuntelen äänikirjoja aamutoimien aikana: aamiaisen valmistelun aikana, syödessä, meikatessa jne. Mm. nämä ovat olleet kuuntelulistallani: Aino Sibelius, Ensimmäinen nainen, Idiootit ympärilläni, Maria Veitolan molemmat kirjat, Kari Lumikero – Uutismies, Eeva Lennon Lontoo, Aki Hintsa – voittamisen anatomia, Stockmann Yard.

4. Teatteri

Olen aina ollut taiteen suurkuluttaja. Teatteri on lähinnä sydäntäni, koska se livenä, ”suorana lähetyksenä”, on omalla tavallaan armoton. Äitini vei meitä lapsia pienestä pitäen teatteriin. Murrosikäisenä oli Kuopion teatterissa avustajana, haareminaisena. Se oli ihan huippua!

Käyn monta kertaa vuodessa teatterissa: viime syyskaudella näin 13 näytelmää.

Nyt odotan innolla kevätnäytäntökautta. Tiedossa on ainakin Tähtisadetta, Humiseva harju, Le Coq – taistelu ravintolasta ja Ilmasilta.

5. Mökkiremppa

Keväällä mökillä alkaa pieni remontti, kun sinne tulee sähköt. Nyt meillä on aurinkosähkö, koska kylän muuntaja ei kestänyt sähköjen vetämistä meille saakka. Sähköistyksen myötä on ajatus päivittää keittiö avaamalla se olohuoneeseen, uusimalla jääkaappi ja hella. Eihän sitä lopulta tiedä, mitä vielä keksimmekään.

Tämä suunnitteluvaihe on tietysti rempan paras vaihe, ellei oteta huomioon lopputulosta. Suunnittelu on alkuvaiheessa. Vielä on tulossa ”perhekokous”, jossa listaamme, mitä kaikkea remppa tulee käsittämään, lopulliset suunnitelmat, tarjousten pyytäminen ja tietysti varsinainen remppa (tosin se on tarkoitus pitkälti teettää ammattilaisilla, mutta pitäähän sitä valvoa työtä).

Mikäs sinua innostaa nyt?
Kaisa

Kommentit (1)
  1. Hieno on Kaisan lista. Ja sosiaalinen. Minuakin sykähdyttää ensimmäinen lapsenlapsi. Aivan valtavasti. Saat Kaisa olla onnellinen, että sinulla hän on niin lähellä. Minun tai hänen pitää lentäen matkata tunti ja kymmenen minuuttia + siirtymät tai kahdeksan tuntia junassa. Autolla menisi varmaan kaksitoista tuntia. Mutta eniten minua innostaisi tällä hetkellä ison remontin keskeltä päästä kutomaan, ihan kangaspuilla. Räsymaton kutominenkin riittäisi, mutta kangaspuiden päällä on niin paljon remonttikampetta, että on odotettava vielä pari kuukautta. Puolipellavaisen (pyyhkeet, liinat…) tai villaisen (huivit, peitot, shaalit…) kutominen olisi nyt suuresti innostava kevyt luova harrastus, jota haluaisin toteuttaa. Parasta vain ottaa nyt sukkapuikot kauniiseen käteen ja lopetella pitsisukat ja sen jälkeen uudet silmukat puikoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *