Inspiroitumassa Habitaressa – ilo on uusi musta

Aloitan Habitare-käyntini aina kiertämällä ensin Signals-trendinäyttelyn. Nyt sen teemoja ovat Paljas ja puhdas, Renessanssi, Glam ja Unimaailma. Tekijöidensä Susanna Björklundin ja Sisse Collanderin mukaan Signals on valmis kattaus kaikille, ajatuksia, uutta näkemystä ja tietoa sisustamisesta ja trendeistä. Kannattaa lukea seinillä olevat tekstit, niistä avautuu kunkin tilan taustatiedot ja idealähteet.

Messuilla on paljon luonnonmateriaaleja ja pelkistettyjä, pyöreälinjaisia muotoja. Värejä on laidasta laitaan. Vaaleanpunaiset sohvat ja seinät saivat miettimään, miten perheen mieshenkilö mahtaa hempeään sisustukseen sopeutua. Vierastan itsekin vaaleanpunaista.

Asioita yhdistellään välillä hyvinkin hulvattomasti. Ei ole niin turhan tärkeää, sopivatko värit ja muodot yhteen. Vastuullisuus ja eettisyys ovat tärkeitä teemoja.

Kukkia ja laattoja sulassa sovussa. Huomaa laattojen ladonta.
Laattakuvioita väreillä.
Kukkia saa olla runsaasti.

Glam-tyyli ei kainostele materiaaleilla eikä väreillä.

 

Suloisen pehmeät matot, Finarte Design.
Keltainen on yksi suosikkiväri. Hakola.
Retrokuosit pysyvät ajassa edelleen, Marimekko.

 

Innoluxin uutuus on Lambada Savu, joka on Suomessa käsinvalmistettu, tuhkalasitteella poltettua keramiikkaa.

 

Innolux x Tikau on valaisinperhe, jonka valaisimet valmistetaan eettisten, ekologisten ja sosiaalisten periaatteiden mukaan Intiassa.

 

Kaunislinjaiset astiat ja kalusteiden lempeä muoto viehättivät, Anno.

 

Annon matoissa on ihanan rouheita pintoja.

 

Hieman tummempia syysvärejä, samettia ja kauniita, järkevänhintaisia mattoja, Fanni K.

 

Infrapuna mahtuu samaan tilaan sähkökiukaan kanssa. Infrapuna on todettu tehokkaimmaksi, kun se kohdistuu selkärankaan, josta se leviää koko kehoon. Puinen nojaustuki tuntui yllättävän mukavalta.

 

Harvian osastolla saunominen on rakennettu kehon ja mielen kokonaisvaltaiseksi elämykseksi, johon kuuluvat lämpö, valo, äänimaailma ja tuoksut.  Tätä Sentio by Harvia -kokonaisuutta hallitaan ohjauskeskuksella, jota voi käyttää myös etänä. Näin jo itseni mökkimatkalla ja perillä odottaisi lämmin, ihanalta tuoksuva sauna infrapunalaitteineen ja höyrykiukaineen.

Vieser-lattiakaivo asennetaan joko seinän viereen tai aivan sadesuihkun alle. Materiaaleja on useita, muotoja neljä.

 

Kierrätys on nostettu kunniaan. Kierrätystavaroista rakennettuja huonekaluja näkyi monessa paikassa. Esimerkiksi lumilaudasta oli tehty penkki lisäämällä siihen pirttipenkin jalat. Tori.fi oli mukana ensimmäistä kertaa.

Kierrätyskeskuksen osastolla kuulin, että noin 20 neliöön mahtuu kaikki tarpeellinen. Siitä on mallina osasto, jonka sisustus on koottu kierrätyskeskuksen tavaroista. Kävin mielenkiintoisen keskustelun siitä, kuinka liian väljästiasuminen kuluttaa paljon energiavaroja jne. Ihan järkevää asiaa kauniisti esitettynä. Laittoi miettimään. No, suoraan sanottuna tunsin itseni todella syylliseksi, asunhan väljästi omakotitalossa.

Kannattaa piipahtaa myös viereiseen halliin, siellä on myynnissä antiikkia. Nämä värit ilahduttivat minua.

 

Nähtävää on paljon, joten messuvisiitti kannattaa suunnitella etukäteen, jotta ehtii nähdä kaiken haluamansa. Suunnitteluapua löytyy messuohjelmasta täältä.

Niin, tuo otsikon ”ilo on uusi musta.” Värit tekevät ihmiset iloisiksi ja tapahtumassa näkee todella paljon värejä ja kivoja väriyhdistelmiä.

Hyvää messuilua

Sini

Habitare-messut ovat avoinna16.9. saakka Messukeskus Helsinki.

kulttuuri tyyli-ja-design tapahtumat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *