Itse tehty jogurttijäätelö on ihana helleherkku

Itse tehty jogurttijäätelö on aina maistuva jälkiruoka ja vilvoittava välipala. Astetta herkummaksi nautinto tulee, kun jäätelö on itse tehtyä. Vaikuttaako jäätelön teko vaivalloiselta? Luepa ohje, niin vakuutut, että saat hetkessä kolmesta aineksesta seoksen pakastimeen jäätymään.

Itse tehty jäätelö maistuu kesältä, kun nautit sen seurana kesän ihania marjoja: mansikat, herukat, mustikat, joko sellaisenaan tai marinoituina.

tee itse jogirttijäätelö
Loihdi jäätelökesä, mitä muistella.

Itse tehty jogurttijäätelö on helppo tehdä

noin 2 litraa

1 prk (2 ½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (makeutettu)
1 prk (400 g) turkkilaista luomujogurttia (rasvaa 10 %)

tee itse jogurttijäätelö
Kolme ainesta, joista syntyy tosi herkullinen kotitekoinen jäätelö. Kotimaiset marjat täydentävät nautinnon.

LISÄKSI

½ l vadelmia

MARINADI

1 appelsiini
½ dl marja- tai hedelmälikööriä

VIILENNÄ jäätelön ainekset jääkaapissa.

tee itse jogurttijäätelö
Kondensoitu maito on todella makeaa, joten maustamaton hapan jogurtti tasapainottaa kokonaisuutta hienosti.

KAADA kulhoon vaniljakastike ja kondensoitu maito. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on kuohkean kiinteää vaahtoa.

LISÄÄ mukaan jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

KAADA seos noin 2 ½ litran vetoiseen, kannelliseen pakasterasiaan. Pane rasia pakastimeen ja anna jäätyä seuraavaan päivään tai vähintään reilu 4 tuntia.

Kaada valmis seos laakeaan ja kannelliseen pakastuskulhoon, josta on sitten helppo pyöritellä palloja.

VOIT halutessasi marinoida marjat.

Tarjoa itse tehdyn jogurttijäätelön kanssa marjat sellaisenaan tai aikuisten makuun marinoituina.

Pese appelsiini huolellisesti. Raasta noin puolet hedelmän oranssista kuoresta ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste, mehu ja likööri keskenään. Nostele mukaan marjat ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin.

OTA itse tehdystä jogurttijäätelöstä jäätelökauhalla palloja ja nauti kauden marjojen kanssa.

Tee itse jogurttijäätelö
Tarjoa marjat sellaisenaan tai aikuisten makuun marinoituina.

VINKKI!

Voit halutessasi sekoittaa itse tehdyn jogurttijäätelön massan joukkoon myös noin 3 dl marjoja.

Makoisia jäätelöhetkiä

Marita Joutjärvi, ohje ja kuvat

Lue myös

Loihdi pääsiäispöytään Pavlova – marenkikakkujen aatelinen

Taivaallinen metsien mousse – parempi puolukkavispipuuro

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *