Itse tehty jogurttijäätelö on ihana helleherkku
Itse tehty jogurttijäätelö on aina maistuva jälkiruoka ja vilvoittava välipala. Astetta herkummaksi nautinto tulee, kun jäätelö on itse tehtyä. Vaikuttaako jäätelön teko vaivalloiselta? Luepa ohje, niin vakuutut, että saat hetkessä kolmesta aineksesta seoksen pakastimeen jäätymään.
Itse tehty jäätelö maistuu kesältä, kun nautit sen seurana kesän ihania marjoja: mansikat, herukat, mustikat, joko sellaisenaan tai marinoituina.
Itse tehty jogurttijäätelö on helppo tehdä
noin 2 litraa
1 prk (2 ½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (makeutettu)
1 prk (400 g) turkkilaista luomujogurttia (rasvaa 10 %)
LISÄKSI
½ l vadelmia
MARINADI
1 appelsiini
½ dl marja- tai hedelmälikööriä
VIILENNÄ jäätelön ainekset jääkaapissa.
KAADA kulhoon vaniljakastike ja kondensoitu maito. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on kuohkean kiinteää vaahtoa.
LISÄÄ mukaan jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
KAADA seos noin 2 ½ litran vetoiseen, kannelliseen pakasterasiaan. Pane rasia pakastimeen ja anna jäätyä seuraavaan päivään tai vähintään reilu 4 tuntia.
VOIT halutessasi marinoida marjat.
Pese appelsiini huolellisesti. Raasta noin puolet hedelmän oranssista kuoresta ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste, mehu ja likööri keskenään. Nostele mukaan marjat ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin.
OTA itse tehdystä jogurttijäätelöstä jäätelökauhalla palloja ja nauti kauden marjojen kanssa.
VINKKI!
Voit halutessasi sekoittaa itse tehdyn jogurttijäätelön massan joukkoon myös noin 3 dl marjoja.
Makoisia jäätelöhetkiä
Marita Joutjärvi, ohje ja kuvat
Lue myös