Naiselo 45+
Naiselo 45+

Jalat salonkikelpoisiksi

Kiemurteletko nolona, kun pitää riisua sukat julkisella paikalla? Tai rikkoutuvatko sukkahousut jatkuvasti karkeiden kantapäiden vuoksi? Vaikka jalat ovat tärkein menopelimme, niiden hoitaminen sukkakautena unohtuu herkästi.

Kävin testaamassa uuden sukupolven jalkahoitoa, Elim MediHeeliä. Siinä kantapään ja päkiän kovettumat poistetaan kemiallisella kuorinnalla, ja jalkojen ihoa hoidetaan ikääntymisen merkkejä vähentävillä anti-age-voiteilla.
Ensin jalat desinfioitiin ja sitten kovettumien päälle laitettiin kuorintanesteellä kostutetut vanulaput vartiksi. Sinä aikana kuollut solukko pehmeni ja se kaavittiin lastalla pois. Tämä vaihe todella kutitti.
Myös kynnet ja kynsinauhat siistittiin. Sitten oli jalkakylvyn vuoro. Vedessä oli ihanan rentouttavan tuntuisia, nestekiertoa vilkastuttavia eukalyptus- ja rosmariiniuutteita. Kylvyn jälkeen jalat kuorittiin AHA-happoja sisältävällä voiteella. Lopuksi jalkoihin hierottiin ihoa vaalentavaa, pehmentävää ja juonteita silottavaa jalkojen anti-age-voidetta.
Lopputulos: Kovettumat pehmenivät sopivasti, iho ei mennyt liian ohueksi. Iho oli pitkään kauniin värinen ja pehmeä.
Testipaikka: Delooks, Pieni Roobertinkatu 4-6, Helsinki, www.delooks.fi, tunnin hoito maksaa 107 e.

Kokeile itse kotona
Jalat saa näppärästi pehmeäksi itsekin. Fiksuinta olisi tehdä vähän joka päivä ja isompi jalkahuolto kerran viikossa. Hanki sitä varten itsellesi kunnolliset jalkojenhoitoaineet. Erityisen tärkeä on sopiva jalkavoide. Sen pitää olla riittävän rasvainen ja kosteuttava, siksi vanhat kasvo- tai vartalovoiteiden jämät eivät todellakaan käy!
On makuasia, raspaako jalat kuivina tai kosteina. Muista kuitenkin, että märän ihon pintatunto on heikompi, joten varo raspaamasta ihoa liian ohueksi. Jalkojenhoitajat eivät suosittele raspaamista kovin usein. Pari kertaa kuukaudessa on heidän mukaansa sopiva määrä.
Jos jaloissa ei ole pahempia kovettumia, ihon kuorinta saattaa yksin riittää. Näin etenkin silloin, jos jalkojaan rasvailee päivittäin.
Tehokosteutuksen saat, kun hierot jalkoihin runsaasti rasvaa illalla ja vetäiset yöksi puuvillasukat jalkoihin.

Kun jalat voivat hyvin, ilmekin pysyy positiivisena!

Sini

Isossa kuvassa:
Skin Republic Foot Repair -jalkanaamio, 6 e, kosteuttaa ja pehmentää jalat helposti. Pese vain jalat ja vetäise pakkauksessa olevat sukat 20 minuutiksi jalkoihin.
Vikingin laivoilla on myynnissä Ilse Jakobsenin ihonhoitotuotteita. Peppermint Foot Salts -jalkasuola piristää jalat jalkakylvyssä, Rosemary Shea Butter -jalkavoide raikastaa ja pehmentää ihon. Jos kantapäät halkeilevat, kokeile Compeed-kantapäävoidetta, 75 ml 9,50 e.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *