Pikkujoululahjavinkki: tee heijastin

Itse tehty lahja on uniikki. Tee kaikille läheisillesi ja ystävillesi heijastimet pikkujoululahjaksi. 

Tarvikkeet

– heijastinkangasta tai -nauhaa tai -teippiä
– liimaa, esimerkiksi Erikeeperiä
– lankaa
– hakaneulan
Jos haluat käyttää tukikangasta heijastimessa, saat sitä vaikkapa vanhoista farkuista

Jos haluat koristella, hyödynnä pieniä helmiä ja vetoketjuja.

Heijastinkangasta myy esimerkiksi Eurokangas. Puoli metriä heijastinkangasta riittää koko suvun heijastimiin. Heijastavaa teippiä ja nauhaa myyvät mm. Prisma, Tokmanni ja Citymarket.

Heijastimen tekoon tarvitset heijastavaa kangasta, jota on saatavana erivärisinä. Voit myös käyttää heijastavaa teippiä tai nauhaa. 

Neliö

Leikkaa heijastinteipistä kaksi samankokoista neliötä. Liimaa ne tukikankaan molemmille puolille. Leikkaa tukikangas samankokoiseksi kuin heijastava pinta on. Pujota vahvaa lankaa neulaan ja pistä se heijastimen läpi ripustuslangaksi. Solmi langanpäähän hakaneula kiinnittimeksi.

Sydän

Tee sydämen malli paperista. Helpointa on käyttää apuna piparimuottia. Jos sitä ei ole, taita paperi kahtia ja piirrä paperille puolikas sydän siten, että paperin taitekohta on sydämen keskellä. Kun avaat paperin, sinulla on symmetrinen sydän.

Vapaalla kädellä piirrettynä sydämiin tulee kiinnostavia muotoja. Täydellisen tasaisen muodon saat käyttämällä apuna piparkakkumuottia.

Jos haluat päästä helpolla, liimaa paperisen sydämen päälle heijastinteippiä. Jos sydän on teippiä leveämpi, liimaa kaksi teippiä vierekkäin.

Jos käytät heijastinkangasta, leikkaa paperimuotin avulla kaksi sydäntä heijastinkankaasta ja yksi tukikankaasta. Liimaa heijastinkankaiset sydämet tukikankaan molemmin puoli. Koristele heijastin helmillä, hileillä tai vaikka pienillä napeilla.

Voit koristella heijastimen helmillä. Heijastin saa uuden ilmeen, jos koristelet kiinnitysnarun helmillä tai käytät metallilenkkejä hakaneulan sijaan.

Vetoketju

Hauskan heijastimen saat, kun liimaat vetoketjun heijastimeen sydämen muotoon tai ympyräksi. Anna liiman vähän kuivahtaa ennen liimaamista.  Vetoketju pysyy liimatessa kiinni heijastimessa pyykkipoikien avulla. Voit maalata vetoketjun hampaita kynsilakalla.

Rikkinäinen vetoketju koristaa heijastinta.
Käytä mielikuvitusta, kun koristelet heijastimia. Muista kuitenkin jättää näkyviin riittävästi heijastavaa pintaa.

Suikaleet

Leikkaa heijastinkankaasta ohuita suikaleita. Taita suikaleita pituussuunnassa keskeltä ja solmi ne taitoksen kohdalta siimalla tai langalla tupsuksi. Napakamman tupsun saat, kun laitat langan/siiman noin 1 cm:n päähän taitekohdasta. Koristele kiinnityskohta halutessasi esimerkiksi pienillä helmillä.

Heijastimen monet muodot.

Heijastin on helppo lähettää postitse ystävälle tai sukulaiselle.

Askarteluintoa!

Kaarina Kokkonen, jolla itsetehdyt heijastimet heiluvat kaikissa takeissa, repussa, laukussa.

Katso myös Kaarinan muut askarteluvinkit:

Näyttävät korvakorut

Katkenneiden helmien uusi elämä

Vanhan huivista tuunaamalla ylellinen

terveys-ja-hyvinvointi liikenneturvallisuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *