Judy teki vaikutuksen

Mennyttä tähtipölyä, lapsuusvuosien muistumia, miehiä, alkoholia ja epävarmuutta tarjoaa Judy-elokuva, joka keskittyy Judy Garlandin, menneiden vuosikymmenten elokuvien lapsitähden elämän loppupuoleen.

Elokuvassa Judy (Renée Zellweger) on kahden kouluikäisen lapsen huoltaja, joka taistelee entisen miehensä kanssa lasten huoltajuudesta. Takana on ylellinen loisto ja rahahuolet painavat. Judy ja lapset heitetään ulos hotellista maksamattoman laskun vuoksi.

Elokuvassa eletään kahta eri aikaa: Judyn lapsuusvuosia, jolloin hän oli filmiyhtiön kassamagneetti, ja 1960-lukua, jolloin Judyn tähti oli jo hiipumassa. Häntä pidettiin arvaamattomana, epäluotettavana, koska alkoholi maistui enemmän kuin oli toivottua.

Eräänlaiseksi pelastusrenkaaksi tulee tarjous lähteä Englantiin esiintymään. Tiedossa olisi rahakas työkeikka, johon Judy tarttuu. Kaikki ei kuitenkaan suju ihan toivotulla tavalla.

Elokuva on ennen kaikkea Renée Zellwegerin juhlaa. Hän tekee huikean roolin Judynä. Ilmeet ja eleet ovat kuin suoraan esikuvalta. Kaiken lisäksi Zellweger laulaa itse kaikki laulut – ja laulaa hyvin eläytyen.

Tämä elokuva kannattaa katsoa, kun se vielä menee elokuvateattereissa. Tiedossa on elokuvamaailman glamouria, svengaavaa musiikkia ja hieno roolitus.

Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *