Naiselo 45+
Naiselo 45+

Juhlat kotona, helposti

Koti täynnä vieraita. Ruokaa, juomaa ja iloista seuraa. Miten siitä selviää mahdollisimman helposti?

Jos järjestän pienet, alle 10 henkilön juhlat kotona, teen tarjottavat itse. Mutta jos vieraita on paljon, olen aina päätynyt ulkopuoliseen apuun. Olen usein pyytänyt tarjouksen muutamasta paikasta: pitopalvelusta ja kaupasta.

Lähes aina olen päätynyt Stockmann Herkkuun. Niin tälläkin kertaa, kun järjestin yllätysjuhlat tyttärelle. Vieraita oli tulossa noin 30. Minulta olisi mennyt useampi päivä, jos olisin itse hoitanut tarjoilut – ja sehän olisi ollut pois työajasta, tähän aikaan, jolloin muutenkin on kiire.

Olin siis yhteydessä Stockmannin Herkkuun. Annoin koordinaatteja: henkilömäärän, ruoka-aineallergiat ja toiveet (= noutopöytä ja helppoa syötävää, koska vieraat levittäytyvät pitkin asuntoa, eikä kaikille löydy pöytäpaikkaa).

Sain menuehdotuslistan, josta poimin mieleiset. Herkun väki laski määrät. Sitten vain sovittiin toimitusaika – eli pyysin kotiinkuljetuksen, ettei minun tarvitse juhlapäivänä ajaa kauppaan.

Kakut olin tilannut tutulta vaatesuunnittelijalta, joka myös tekee ihania, raikkaita kakkuja. Päädyin kolmen suklaan ja vadelmakakkuihin.

Kello 11.05 kilahti ovikello ja postin lähettipalvelu toi ruuat. Jokaisen paketin päällä oli irrotettavat tarrat, joista näki ruuan nimen ja koostumukset. Selkeää.

juhlat-tuonti

Olin pyytänyt tuttavaa tarjoiluavuksi. Suitsait tarjoilupöytä oli valmis. Eihän se mitään haittaa, vaikka kaikilla ei ollutkaan samanlaista lautasta tai viinilasia. Mitään astioita ei tarvinnut ostaa.

Olin kutsunut vieraat klo 18.30, ja salaliittolaisena toiminut tyttären ystävät kera tyttären ja poikakaverin tulivat klo 19.00. Tyttären silmät oli peitetty unimaskilla, ja nuoriso oli ajeluttanut häntä pitkin kaupunkia, jotta juhlittava ei tiennyt, mitä on tulossa ja minne hän on menossa.

Kun nuorisonelikko astui sisään, vieraat aloittivat laulun. Yllätys oli täydellinen.

Ruoka ja kakut saivat suurta kiitosta. Kaikki riitti, ja jäi jopa yli.

Kun ruoka ja kakut tulivat ammattilaisilta ja tarjoiluapua oli sopivasti, pystyin keskittymään vieraiden kanssa jutteluun ja yhdessäoloon.

Tällainen juhlinta on stressitöntä. Suosittelen.

Kaisa

Kommentit (2)

 1. Pike Holmström

  Kiitos taas Kaisa hyvästä jutusta. Kannattaa kyllä pyytää tarjouksia. Kun lasket kaikki hankinnat ja jotain omalle työmäärälle, kun kaiken itse teet, niin yllättäen voit hyvin ostaa valmiit ruoat. Sitten jää itselle aikaa kattamiseen, somisteluun ja kaikkeen muuhun kivaan. Meillä vielä liian usein ajatellaan, että cateringia käytetään vain tosi suurissa juhlissa kuten yo:t, häät jne.

  • kaisa

   Hei Pike, kiitos kommentistasi. Kyllähän ruoka-aineetkin maksavat – ja pitäähän sitä tosiaan laskea myös omalle työlleen jokin hinta, varsinkin, jos se on pois palkallisesta työajasta.

   Mistähän se johtuu, että meillä vieläkin ajatellaan, että itse pitää tehdä kaikki: tarjoilut, siivoukset yms.?
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *