Juustoiset perunaröstit kalapöytään

 Juustoiset perunaröstit ovat mainio lisä kalapöytään, mikäli kaipaat siihen jotain uutta. Kokeile erilaisten kalojen, mäti- ja äyriäisherkkujen seuraksi sipulisen juustoisia perunaröstejä. Voit paistaa röstit hyvissä ajoin, ja lämmittää ne uunissa vieraiden istuutuessa juhlapöytään.

Näin teet juustoiset perunaröstit 

6 annosta, 21 kpl, gluteenittomia

Tarvitset:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
8 perunaa (jauhoinen lajike) (kuorittuna noin 750 g)
1 ps (130 g) mustaleimaemmentaalia tai muuta voimakasta juustoa raasteena
2 kananmunaa
1 tl suolaa
¼ mustapippurirouhetta

Paistamiseen
voita ja/tai öljyä

HIENONNA kuoritut sipulit ja kuullota voinokareessa pannulla pehmeiksi. (Voit myös sekoittaa silpun suoraan taikinaan, mutta kuullotettuina ne sulatuvat paremmin perunan joukkoon.)

RAASTA kuoritut perunat karkeaksi raasteeksi. Anna perunaraasteen valua siivilässä ja painele nestettä pois. (Nestettä irtoaa noin 2 dl. Näin rösteistä tulee kiinteitä ja rapeita.)

Valuta raastetuista perunoista ylimääräinen neste pois.

SEKOITA kaikki ainekset keskenään.

Sekoita valutettuun perunaraasteeseen, haudutetut sipulit, juustoraaste, munat ja mausteet. Taikina on valmis.

KUUMENNA lettupannun osasissa voi/öljyseosta. Levitä reipas ruokalusikallinen raastetta kuhunkin osaseen ja painele tasaiseksi letuksi. Paista keskilämmöllä kauniin ruskeiksi ja kypsiksi molemmin puolin.


 Paista röstiseos voinokareessa pikkulettupannulla.
Levitä peruna-juustoseosta lettupannun lokosiin reippaan ruokalusikallisen verran ja painele hieman.
Paista röstit miedolla lämmöllä, jotta peruna ehtii kypsyä ja saa pintaansa ruskean, herkullisen värin.

TARJOA röstit eri mätien, smetanan ja punasipulisilpun kanssa. Erinomaisilta maistuvat myös marinoidut, savu- tai graavikalat tai katkarapuinen skagenseos.

Tarjoa röstit eri kalojen tai katkarapusalaatin kanssa. Lisänä maistuu lasillinen valko- tai roseeviiniä.

Vinkki!

Paista röstit vaikka edellisenä päivänä ja lämmitä ne pellille, leivinpaperin päälle levitettyinä 200 asteessa noin 10 minuuttia ja nosta suoraan pöytään.

Teksti ja kuvat

Marita Joutjärvi

Lue myös

Tee itse jouluinen kalaherkku, joka yllättää maullaan

Sipulikeitto on täydellinen pakkasruoka

terveys-ja-hyvinvointi ruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *