Juustoiset perunaröstit kalapöytään
Juustoiset perunaröstit ovat mainio lisä kalapöytään, mikäli kaipaat siihen jotain uutta. Kokeile erilaisten kalojen, mäti- ja äyriäisherkkujen seuraksi sipulisen juustoisia perunaröstejä. Voit paistaa röstit hyvissä ajoin, ja lämmittää ne uunissa vieraiden istuutuessa juhlapöytään.
Näin teet juustoiset perunaröstit
6 annosta, 21 kpl, gluteenittomia
Tarvitset:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
8 perunaa (jauhoinen lajike) (kuorittuna noin 750 g)
1 ps (130 g) mustaleimaemmentaalia tai muuta voimakasta juustoa raasteena
2 kananmunaa
1 tl suolaa
¼ mustapippurirouhetta
Paistamiseen
voita ja/tai öljyä
HIENONNA kuoritut sipulit ja kuullota voinokareessa pannulla pehmeiksi. (Voit myös sekoittaa silpun suoraan taikinaan, mutta kuullotettuina ne sulatuvat paremmin perunan joukkoon.)
RAASTA kuoritut perunat karkeaksi raasteeksi. Anna perunaraasteen valua siivilässä ja painele nestettä pois. (Nestettä irtoaa noin 2 dl. Näin rösteistä tulee kiinteitä ja rapeita.)
SEKOITA kaikki ainekset keskenään.
KUUMENNA lettupannun osasissa voi/öljyseosta. Levitä reipas ruokalusikallinen raastetta kuhunkin osaseen ja painele tasaiseksi letuksi. Paista keskilämmöllä kauniin ruskeiksi ja kypsiksi molemmin puolin.
TARJOA röstit eri mätien, smetanan ja punasipulisilpun kanssa. Erinomaisilta maistuvat myös marinoidut, savu- tai graavikalat tai katkarapuinen skagenseos.
Vinkki!
Paista röstit vaikka edellisenä päivänä ja lämmitä ne pellille, leivinpaperin päälle levitettyinä 200 asteessa noin 10 minuuttia ja nosta suoraan pöytään.
Teksti ja kuvat
Marita Joutjärvi
Lue myös