Kädet pehmeiksi

Kätellessä sen huomaa – en ole ainoa kuivakätinen.

Juuri nyt on se vuodenaika, jolloin mikään voide ei tunnu riittävän pitämään käsien ihoa pehmeänä. Oman lisänsä kuivuuteen antaa flunssa-aika ahkerine käsipesuineen.

Älä kuitenkaan anna periksi, vaan jatka rasvaamista. Jos lopetat, tilanne vain pahenee. Kädet pitäisi rasvata aina pesun jälkeen, mutta kovin usein se jää tekemättä. Torjun rasvausunohtelua pitämällä jokaisessa käsilaukussa pientä rasvaputkiloa. Käsivoiteita on kotona lavuaarien reunoilla, tv-tuolin vieressä ja yöpöydällä.

Käytän ahkerasti myös käsidesiä, jos sitä on tarjolla. On nimittäin tutkittu juttu, että glyseriiniä sisältävä käsidesi kosteuttaa jopa paremmin kuin kevyt käsivoide.

Kuivia käsiä kannattaa hoitaa voiteella, jossa on paljon rasvaa tai rasvamaisia ainesosia. Yöksi voi käsille tehdä pehmityshoidon itsekin. Pese ja kuori käsien iho. Voit käyttää kuorintaan vartalon kuorinta-ainettakin, jos käsikuorintaa ei satu olemaan.

Kotitekoinen kuorinta-aine syntyy, kun lisäät tilkkaan ruokaöljyä hienoa sokeria. Sekoita ja hiero kädet seoksella ja huuhtele iho hyvin. Levitä käsiin runsaasti rasvaista voidetta ja vedä pumpulihanskat yöksi käteen.

Jos tuntuu liian vaivalloiselta, hanki kosteuttavat käsineet. Esimerkiksi kuvassa käsissä olevat Filorga Hand Filler -naamiohansikkaat pehmentävät ja kirkastavat käsien ihoa, vahvistavat ja ravitsevat kynsinauhoja. Hanskoja käytetään kolme kertaa viikossa puolen tunnin ajan. Yksi pari riittää 15 käyttökertaan.

Pikaparannuksen käsille saa kauneushoitolassa. Testasimme käsien pikahuoltoa Kaisan kanssa infossa, jossa helsinkiläinen Elegia Day Spa -hoitola esitteli uutta luonnonkosmetiikkasarjaansa. Kuinka ihanalta tuntuikaan käsihieronta öljyllä. Iho kirkastui ja pehmeni samalla kun käsien pikkulihakset vetreytyvät.

Pidetään käsistämme huolta. Niiden pitää kestää käyttökelpoisina vielä aika pitkään.

Onko sinulla jotain tehokonstia, jolla pidät kätesi kunnossa?

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *