Kahden päivän silmämeikki

Huippumallien mukaan paras sumusilmämeikki syntyy, kun nukkuu meikit silmillään yön yli. Pitihän sitä kokeilla.

Sopiva hetki tuli, kun meikkaaja Riia Koivisto teki minulle kuvauksiin meikin. Meikatessa kiinnitin huomiota, kuinka huolella hän pohjusti koko meikin ja etenkin lurpottavat silmäluomeni.

Opin monta uutta asiaa. Uskon, että sinäkin löydät vinkeistä uutta.

Ensin Riia sekoitti kämmenselällään Lumenen seerumimeikkivoidetta ja Joe Blascon Orange Highlight -korostusvoidetta, ja levitti sen luomille pohjustukseksi siveltimellä. Sitten kevyt puuterointi irtopuuterilla ja päälle siveltimellä Diorin luomenpohjustusvoidetta koko liikkuvalle luomelle häivyttäen kulmakarvoja kohti.

Ennen varsinaista silmämeikin tekoa vielä voidemaista, vedenkestävää mustaa Artdecon luomivärikynää ripsien tyveen ja saman sarjan toista sävyä yläluomelle ja alaluomelle ripsirajaan.

Vasta tämän jälkeen alkoi varsinainen silmämeikin tekeminen puuterimaisilla luomiväreillä. Luomilla on 3-4 eri sävyä, rajauksena musta kajal ripsien tyvessä ja myös sisäkajalina ylhäällä ja alhaalla.
Kruununa on ripsiväri ja irtoripsitupsut, jotka vielä viimeisteltiin ripsivärillä.

Silmämeikki oli illalla moitteeton. Luomiväri oli kuin juuri levitetty, samoin rajaukset ja pienet irtoripsitupsut. Puhdistin kasvojen ihon, mutta silmämeikin jätin oman onnensa nojaan. Hieman huonoa omaa tuntoa tuntien menin nukkumaan. Nukuin 8 tuntia normaaliin tapaani ahkerasti pyörien.

Aamulla irtoripset ja silmämeikki olivat tallella. Vain sisäkajal oli kadonnut. Luomiväri oli hieman sotkeentunut juuri sellaiseksi utuiseksi, kuten sen pitää sumusilmämeikissä ollakin. Vain yläluomen pussin päälle olisin lisännyt luomiväriä, jos olisi pitänyt lähteä edustamaan.

Kuinka helppoa olisikaan meikata vain parinpäivän välein esimerkiksi pikkujoulukauden juhlaputken aikaan. Kätevää etenkin, jos haluat mennä samoilla silmillä juhlasta juhlaan ja olla katseenkestävä pikkutunneillakin. Huom! Tämä ei ole mikään suositus mennä meikit päällä nukkumaan. Vain kiinnostava kokeilu, joka voi toimia silloin tällöin.

Oma meikkitaitoni tuskin olisi saanut aikaan tällaista kestoa. Mutta ammattilaiset osaavat. Jos haluat lisää meikkivinkkejä lukaisepa Meikkipäät-blogia, jota Riia pitää kollegansa Lauran kanssa.

Kuvat:
Vasemmalla silmämeikki toisen päivän iltapäivällä.
Keskellä meikki aamulla herätessä.
Oikealla meikki on juuri tehty.

Sini

Kommentit (3)
 1. Wau! Näytät Sini upealta! Pitäs varmaan itse kunkin käyttää edes joskus rajauksia ja pieniä irtoripsitupsuja!! Miksihän niitä ei tule laitettua?? ehkä se on tää kaikkien huulilla ”kiire”-sana ja vähän tietysti myös taita. Paistetta ja värikästä syksyä!

  1. Sini Kesänen
   9.10.2015, 15:50

   Kiitos Arja! Rajaukset ovat kyllä ihan must, nostavat silmät esiin. Rii alaittoi useita ohuita kerroksia meikkejä, varjostukset yms olivat voidemaisia, joten ei tullut pakkelikerroksia.
   Harjoittelen näitä nyt minäkin. Kaunista syksyä sinullekin.
   Sini

 2. Hyvähyvä Sini ja Riia! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *