Kaisan mittasuhdekoulu 2: Pituutta ja linjaa, kiitos

Jos pituutta ei ole siunattu turhan paljon, mutta toisaalta senttejä on tullut keskivartalolle, vaatteilla ei pidä pahentaa tilannetta.

Lyhyenä omenavartaloisena vältä muodottomia vaatteita äläkä korosta niitä kohtia, joissa sinulla on senttejä ehkä turhankin paljon: rintoja, vatsaa ja lantiota.

Muista, että jossain kohtaa vaatetta pitäisi olla kapea kohta, jolla saadaan linjakkuutta vartaloon.

Katso ensimmäistä kuvaparia. Palkkiväritetyn mekon linja (pussimaiset ulokkeet lantiolla) levittävät lantion kohtuuttoman suureksi. Lisäksi tumman ja vaaleamman sinisen väristen paikat saisivat olla päinvastoin. Toisaalta näin voimakas palkkimaisuus antaa lyhentävän vaikutelman.

Toisessa mekossa on hyvä päätie ja kaiken kaikkiaan linjakkuutta. Hihan pituus on myös hyvä. Tällaisen mekon alle tulee aina pukea muotoileva alushamemekko, joka silottaa muhkuroita.

Vajaamittaiset ja leveälahkeiset housut ja housuhameet ovat muotia. Lyhyt omenavartaloinen kuitenkin jättää ne kauppoihin, ellei halua korostaa lyhyyttään ja leveyttään. Jos sellaiseen alaosaan vielä yhdistetään telttamainen, muodoton yläosa, on lopputulos lähinnä katastrofi.

Jos kuitenkin haluat käyttää leveää yläosaa, valitse alaosaksi hoikentavat housut tai kapea hame.

Katso kuvaparia housuista. Vasemmalla leveät, nilkkapituiset ja leveä tunika. Ne saavat henkilön muuttumaan kuutioksi, jota ballerinat vielä korostavat. Toisessa kuvassa housut vaihdettiin kapeisiin ja kengät sellaisiin, joissa on muutaman sentin korot. Tunikan käärittävät hihat oikaistiin, jotta ne eivät tekisi yläosaa liian massiiviseksi. Vaikka tunika ei ole paras mahdollinen, kokonaisuus on kuitenkin siedettävämpi kuin vasemman housukokonaisuus.

Kaisa

PS. Lue myös ensimmäinen osa mittasuhdekoulusta.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *