Kaisan mittasuhdekoulu 3: Leveät lahkeet?

Muodikkaimmat lahkeet ovat nyt leveät tai ainakin aikaisempiin pilleihin verrattuina. Kannattaako tähän trendiin hypätä ja miten se tehdään?

Vuosien ajan superkapeat lahkeet ovat näkyneet katukuvassa – ja samalla mahdollinen leveä lantio on vain korostunut (ellei yläosa ole ollut riittävän pitkä). Kansainväliset muotinäytökset ovat jo jonkin aikaa näyttäneet leveitä lahkeita, ja tänä vuonna niille ennustetaan nyt läpilyöntiä.

Leveät tai leveähköt lahkeet voivat olla jopa armeliaammat kuin ultrakapeat lahkeet, jotka korostavat lantion leveyttä.

Optimaaliseen lahkeiden leveyteen vaikuttavat mm. oma pituus, lantion leveys, housukankaan paksuus, yläosa ja käytetyt kengät.

Jos pituutta on riittävästi (noin 170 sentistä ylös), voit valita hyvinkin leveät lahkeet näyttämättä naurettavalta. Jos pituutta on ja lantiollakin leveyttä, hyvinkin leveät lahkeet tasapainottavat kokonaisuutta. Paras kokonaisuus saadaan, jos housukangas on laskeutuvaa.

Pituutesi ansiosta voit myös sonnustautua vajaamittasisiin, leveälahkeisiin housuihin.

Jos taas olet keskipituinen, valitse sellaiset housut, joissa on maltillinen lahkeen leveys. Vältä ääripäitä. Valitse leveähköjen lahkeiden kumppaniksi linjakkaat kengät, joissa on hieman korkoa, jotta saat nostetta kokonaisuuteen.

Jos taas olet lyhyt ja lantiosikin on suhteellisen leveä, bootleg-lahkeet tasapainottavat lantion ja jalkojen suhdetta. Linjakkaat korkokengät olisivat, koska niiden ansiosta saisit pituusvaikutelmaa. Jos bootleg-lahkeet eivät miellytä, turvaudu ns. suoralahkeisiin housuihin, jotka myös tasapainottavat lantion ja pituuden välistä suhdetta.

Normaalipituinen tai lyhyt nainen näyttää sopusuhtaisemmalta, kun leveälahkeiset housut ovat ns. täyspitkät eivätkä paljasta nilkkoja.

Eli: mitä lyhyempi olet, kannattaa valita maltillisesti leveät lahkeet ja toisinpäin: mitä pidempi olet, sitä leveämmät lahkeet sopivat sinulle.

Kaisa

Kuva 1: Leveähköt, laskeutuvasta kankaasta tehdyt pyjamamaiset housut sopivat monelle. Jos kengät ovat matalat, pitää oma pituus olla ainakin 170 sentin luokkaa.

Kuva 2: Bootleg-lahkeet tuovat linjaa ja tasapainottavat leveää lantiota.

Kuva 3: Superleveät lahkeet vaativat käyttäjältä pituutta.

Kommentit (2)
 1. KIITOS mittasuhdekoulusta! Voi, kun tulisi pian uusia osia (esim. pitkalle ja tasapaksulle vartalolle)!

  1. Kaisa Virtanen
   11.3.2016, 23:14

   Hei Pirkko, kiitos kommentistasi.
   Ja tuollainen toivomasi aihe on tulossa käsittelyyn. Kuvat ovat jo valmiina. Pysy siis lukijana.
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *