Naiselo 45+
Naiselo 45+

Kannatko tuoksukuormaa?

Viime viikolla vietettiin tuoksutonta viikkoa. Viikon tarkoitus oli herättää ihmiset miettimään käyttämiensä tuoksujen määrä ja voimakkuutta.

Tavoitteena ei ole kuitenkaan hajuton tai tuoksuton maailma. Tavoitteena on, että kaikki käytämme tuoksuja maltillisesti ja vältämme turhia hajusteita. Tuoksut nimittäin ärsyttävät yhä useamman hengitysteitä ja johtavat pahimmillaan jopa sosiaaliseen eristäytymiseen, kerrotaan Allergia- ja Astmaliitosta.

Tuoksut ympäröivät meitä kaikkialla. Kaupoissa tuoksuilla herätellään ostohalukkuutta. Kotituoksuila tuoksutetaan kotiin kivaa fiilistä.

Nenä tottuu nopeasti omiin tuoksuihin. Siksi esimerkiksi hajuvettä tulee lotrattua liikaa. Tuoksuvat pyykinpesuaineet ovat niin yleisiä, että harva edes muistaa, miltä hajusteettomalla pesuaineella pesty, ulkona kuivatettu pyykki tuoksuu.

Jos kaikissa päivän mittaan käyttämissäsi tuotteissa on hajusteita, kannat aikamoista tuoksukuormaa mukanasi. Osa tuoksuista on täysin turhia, vai tarvitseko sinä esimerkiksi hajustettuja nenäliinoja tai terveyssiteitä?

Oman tuoksukuorman kevennyksen voi aloittaa pitämällä muutaman tuoksuttoman päivän. Sen jälkeen on helpompi kyseenalaistaa, tarvitseeko kaiken tuoksua.

Kuorma kevenee myös käyttämällä hajusteita vähemmän kerrallaan. Esimerkiksi hajuveden idea on tuoksua vain lähelle tultaessa iholta. Jos tuoksusi on aistittavissa parin metrin päästä, olet laittanut sitä liikaa.

Laskepa huviksesi, kuinka montaa hajustettua tuotetta käytät päivässä. Minä pääsin reilusti yli kymmeneen, vaikka käytänkin vain hajusteettomia yleis- ja pyykinpesuaineita. En silti aio luopua tuoksuista, mutta yritän muistaa maltin ja pitää välillä tuoksuttomia päiviä.

Sini

PS Yhdestä tuoksusta en aio luopua. Ällöttävän kukkainen huoneraikastaja postilaatikossa tuntuu estävän koirien pissaamisen postilaatikon jalkaan!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *