Naiselo 45+
Naiselo 45+

Kaviaaribaari tuli Helsinkiin


Jos sinulla on edelleen mielikuva kaviaarista, ostereista ja sampanjasta herrojen herkkuna, suosittelen piipahtamaan Helsingin Etelärannassa sijaitsevassa Finlandia Caviar Shop & Restaurant –kaviaaribaarissa.

Vanhan Kauppahallin ja Kauppatorin välissä sijaitsevassa Finlandia Caviarissa voi maistella kaviaaria, mätiä ja ostereita samppanjan sekä vodkan kera. Kuulostaa luksukselta ja sitä se onkin, kun puhutaan tuotteiden laadusta. Ainakin avajaisissa maut olivat kohdallaan ja meno mukavan rentoa. Nautiskelu korvaa hienostelun tässä paikassa, joten sisään on helppo piipahtaa.

Kaviaaribaaria pitävät Valeria ja Kirill Hirvonen, äiti ja poika. Kyse ei ole untuvikkoyrittäjistä, sillä Valeria aloitti kalabisneksen jo edesmenneen miehensä kanssa 18 vuotta sitten kuutostien varrella.
Modernin pelkistetysti sisustettu baari on oikeastaan herkkukaupan ja ravintolan yhdistelmä. Muutaman pöydän äärellä voi nauttia vaikkapa aperitiiviksi ostereita, kaviaaria, sampanjaa tai Beluga-vodkaa, jota yritys tuo maahan.
Herkut on hinnoiteltu siten, että nautiskelemaan uskaltaa piipahtaa omalla palkkapussillaankin maksavat. Esimerkiksi Moskova-menu, jossa on kolme pientä kaviaarikuppia viiriäisen munan ja smetanan ja Beluga Noble –vodkasnapsin kera maksaa 19 euroa.
Kotiin voi ostaa mukaan erilaisia kaviaareja, mätejä tai tryffelivoita. Mielenkiintoiselta vaikuttaa myös maistelutilaisuus, jollainen järjestetään 10 hengen ryhmille. Tilaisuudessa kerrotaan kaviaarin historiasta, valmistuksesta, tarjoilusta ja nauttimisesta ja tietenkin maistellaan ostereita, kaviaaria, sampanjaa ja vodkaa. Nam.

Sini

Kuvat Savukari ja Sini Kesänen

Kommentit (2)

 1. Eppu Laurinsalo

  Kiva, että kerroit, Sini! Muistatko ostereiden hintaa?

  • Sini Kesänen

   Hei Eppu
   Enpä enää muista, pahoittelen. Tilaisuudessa osterifanit kommentoivat hintoja kohtuullisiksi.
   Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *