Naiselo 45+
Naiselo 45+

Käy katsomassa valoelämyksiä Helsingissä

Nyt kannattaa lähteä iltakävelylle Helsingin keskustaan. Lumoavan kaunista valoilottelua eli Valofestivaali Lux Helsinkiä kannattaa tulla katsastamaan pakkasesta huolimatta. Pidä kuitenkin kiirettä. Festivaali jatkuu vain sunnuntaihin 10.1. saakka!

Kiersin tapahtuman eilen illalla perheeni kanssa. Olin lapsellisen iloinen ihastellessani kekseliäitä teoksia ja taiteilijoiden loihtimia kauniita valoja ja kuvia. (Vie hiiri kuvan päälle, niin näet missä mikäkin teos on).

Reitti alkaa Ateneumin taidemuseolta, joka hehkuu Candy House -teoksen väreissä. Valoteokset löytyvät reitiltä Kaivokatu, Yliopistonkatu, Senaatintori, Sofiankatu, Esplanadi, Bulevardi, sieltä Ruttopuistoon ja Annankadulle.
Vanhan kirkkopuiston Color Parkissa voi säädellä puistokäytävän valaistusta, Annankadun Cloudista roikkuu naruja, joilla voi sytytellä teoksen hehkulamppuja.

Kaikki näytti hyvältä, mutta erityisesti ilahdutti Vanha Kirkkopuisto eli niin sanottu Ruttopuisto, jossa on yli kaksisataa erilaista lyhtyä ja kauniisti valaistu Vanha Kirkko.

Annankadulla on useita ruokarekkoja, joissa on tarjolla ruokaa ja kuumaa juotavaa.

Annantalon Valoleikkipuistossa on seitsemän eri valoaiheista työpajaa, esitystä tai installaatiota.

Reitin varrelta löytyy myös useita oheisteoksia. Opastettuja ja maksuttomia kävelykierroksia järjestetään päivittäin suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Festivaalin järjestää Helsingin kaupunki. Lisätietoja ja reitti karttoineen löytyy www.luxhelsinki.fi/oheisohjelma

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *