Kelpo kirjat konttiin

Vaikka olisi mikä digiaika, kirja pitää pintansa. Joululahjaksi se sopii erinomaisesti. Poimimme tähän postaukseen mielenkiintoiset hyöty- ja tietoteokset.

kirjalahjat

Korujen taustaa

Suomalainen koru (Tammi, n. 40 e) esittelee itsenäisyyden ajan koruja mielenkiintoisesti ja kattavasti. Suuret, kauniit kuvat tekevät kirjasta myös katseluteoksen. Asiantuntijoiden tekstit valottavat hyvin korujen mielenkiintoista historiaa. Ahmin suorastaan tekstiä.

Parhaimmillaan koru kertoo kantajastaan, on hänen näköisensä.

Kirjasta saa hyvää tietoa vintage-koruista, mutta myös nykyisin myynnissä olevista, tulevaisuuden klassikoista.

Hyvä hankinta esteetikolle, koruista kiinnostuneille kirppis- ja antiikkinäyttelyissä kiertelijöille.

kirjalahjat-koru2

Vaihtelua jouluun

Riikka Kantinkosken ja Virpi Mikkosen Joulukirja (Cozy Publising, n. 30 e) on keittokirja, jossa on myös askarteluvinkkejä. Nykyaikaiset reseptit punajuurisipseistä siemennäkkäriin, mustasta riisipuurosta toffeetäytekonvehteihin vaikuttavat mielenkiintoisilta. Riikka Kantinkosken kuvakieli tukee ohjeita.

Joulukirja sopii nuorille aikuisille, mutta myös varttuneemmille, jotka haluavat vaihtelua perinteisiin jouluruokiin.

kirjalahjat-joulukirja

Pienellä budjetilla

Viola Minerva Virtamon Opiskelijabudjetilla (Cozy Publishing, noin 20 e) on täynnä edullisia perusruokaohjeita.

Pehmeäkantisesta kirjasta löytyy monta perusohjeita, joihin on saatu nykyaikainen kosketus. Helppous on edullisuuden lisäksi punaisena lankana.

Kirja on hyvä lahja opiskelijalle, asuntovelalliselle tai kenelle vain, jos on kiinnostunut hyvästä ruuasta, joka ei maksa maltaita.

kirjalahjat-opiskelija

Vegeruokaa

Yhä useampi suosii vegaaniruokaa – tai ainakin tuntuu siltä. Tähän saumaan sopii hyvin näyttelijänä tunnetun Manuela Boscon Vege mania -kirja (Cozy Publishing, n. 20 e).

Ohjeiden raaka-aineet löytyvät lähikaupasta ja vieläpä suhteellisen edullisesti. Näin ollen näiden ruokien vuoksi ei tarvitse lähteä metsästämään jotain erikoisaineita. Lisäksi ruuat valmistuvat nopeasti, joten kokkaamiseen ei tarvita tunteja.

Vege mania sopii tietysti kasvisruokaa suosivalle, mutta myös sekaruokavaliota noudattavalle kivaksi vaihtoehdoksi.

kirjalahjat-vege

Klassikko

Mitä Missä Milloin (Otava, n. 20 e) on todellinen klassikko. Muistan jo lapsuuskodin hyllyssä pitkän rivin MMM-kirjoja. Katselin ennen kaikkea muotisivuja. Enteellistä, sillä olen jo monena vuonna kirjoittanut Mitä Missä Milloin -kirjan muotivuosikatsauksen.

MMM-kirjaan on koottu tärkeimmät tapahtumat viime syksystä tähän syksyyn. Se toimii hyvin vuosienkin jälkeen näppäränä hakuteoksena niin opiskelijoille kuin vanhemmillekin.

kirjalahjat-mmm

Kaisa

Lisää joululahjavinkkejä pienlaitteista, miesten kosmetiikasta ja kosmetiikkalaatikoista.

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *