Kenkävero pitää pintansa

Lomailen pääosin Mikkelissä, joten kesäkohteisiini kuuluvat alueen monet nähtävyydet. Yksi suosikeistani on Kenkävero Mikkelin Pursialassa, jonne pääset vitostieltä.

Kyseessä on maan suurin puurakenteinen pappilan päärakennus ja pappilamijöö, josta on vuosien myötä muokattu suosittu matkailukohde, joka on auki ympärivuoden.

kv9

Päärakennus on restauroitu, mutta portaikkoon on jätetty ajan patinaa näkyviin.

kv11

Päärakennuksessa toimii ravintola, jonne on kesäisin katettu lähiruokabuffetti. Kristallikruunuissa on kiinnostavia somistuksia.

kv2

Pihalla on iso myymälärakennus, josta löytyy vaatteita, sisustustarvikkeita ja paikallisia herkkuja.

kv8

Pienessä punaisessa rakennuksessa on leipomon myymälä, jossa omien leivonnaisten lisäksi myydään lähialueen makkaroita, juustoja ja muita herkkuja. Jos haluat lämmintä leipää, pullaa tai karjalanpiirakoita, mene aamupäivällä.

kv12

Käsityöläisverstasmyymälässä on käsityötarvikkeiden ja käsityövinkkien lisäksi Ihan pimee -näyttely 4.8. saakka, jossa esitellään valaistuja himmeleitä. Myymälästä voit tiedustella myös syksyllä pidettäviä himmelinrakennuskursseja.

kv13

Piha-aitasta löytyy joulupukin paja, joka sisustettu kesäaikaan. Aitauksissa on lampaita ja kanoja. Kierrä myös puutarha, jossa käydessäni kukkivat unikot ja kehäkukat.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *