Kepeän kevyt ja raikas uunilohi

Kepeän kevyt ja raikas uunilohi saa raikkautensa klementiinistä. Potkua antaa wasabi-seesamsiemenseos. Lisäkkeeksi lohi nauttii rinnallaan kypsyvien kesäkurpitsojen ja sipulien seurasta. Tämä ruoka on oiva herkku sinullekin, joka haluat keventää ruokailua. Aina ei tarvitse läträtä kermalla ja voilla saadakseen herkullista ruokaa.

Klementiinilohi ja sipuliset kesäkurpitsat 

4—5 annosta

noin 800 g lohifilee (ruodoton ja nahallinen)
2 klementiiniä (luomu)
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl wasabi-sesame-mausteseosta (Santa Maria)

Kepeän kevyt ja raikas uunilohi
Muutamista raaka-aineista saat näppärästi aikaiseksi tosi herkullisen ateria.

Kesäkurpitsat

noin 500 g mahdollisimman pientä kesäkurpitsaa
6 valkosipulinkynttä
2 punasipulia
1 rkl rypsiöljyä
(1 rkl hunajaa)
1 tl oreganoa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Tee näin kepeän kevyt ja raikas uunilohi

PYYHI lohifilee talouspaperilla. Nosta kala leivinpaperoidulle pellille nahkapuoli alaspäin.

Hiero suola, pippuri ja klementiinin kuoriraaste lohen pintaan ensimmäiseksi, jotta ne ehtivät maustaa kalaa. Koukuttava wasabi-seesamisiemenseos viimeistelee kalan herkullisuuden.

PESE toinen klementiinistä tosi huolella. Raasta sen kuori ohuelti (ei valkoista osaa) ja hiero suolan sekä pippurin kanssa kalan pintaan. Purista mehu molemmista sitruksista. Ripottele lohen pinnalle tasaisesti wasabi-seesamiseos. Anna maustua huoneenlämmössä.

Hiero suola, pippuri ja klementiinin kuoriraaste lohen pintaan ensimmäiseksi, jotta ne ehtivät maustaa kalaa. Koukuttava wasabi-seesamisiemenseos viimeistelee kalan herkullisuuden.

HUUHTELE kesäkurpitsat. Poista kannat ja leikkaa halkaistut kesäkurpitsat pitkiksi lohkoiksi.

Kepeän kevyt ja raikas uunilohi
Valitse aina mahdollisimman pieniä kesäkurpitsoja, koska ne ovat maukkaimpia. Kuvan kesäkurpitsat ovat noin 15 senttisiä ja 125 grammaisia.

KUORI sipulit. Leikkaa punasipulit lohkoiksi ja valkosipulit viipaleiksi.

KUMOA kasvikset kulhoon, kaada päälle öljy, halutessasi hunaja ja mausteet. Hölskyttele, jotta mausteet tarraavat kasvisten pintaan kiinni.

Mausta kesäkurpitsat ja sipulit tilkalla öljyä, oreganoa, suolaa ja pippuria. Halutessasi loraus hunajaa täydentää makua.
Suojaa pelti leivinpaperilla, niin säästyt turhilta tiskeiltä. Levitä kasvikset pellin koko alalle, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

KAADA kesäkurpitsaseos lohen ympärille pellille. Valuta osa klementiinimehua lohelle ja osa kasviksille. Jätä tilkka mehua.

KYPSENNÄ lohta ja kasviksia 200-asteisessa uunissa 20—25 minuuttia.

VALELE loppu mehu kalan ja kasvisten päälle.

Klementiini antaa lohelle pirteää raikkautta sekä mehevyyttä. Kesäkurpitsat ja sipulit kypsyvät lohen kanssa samaan tahtiin. Muuta lisäkettä ei tässä kaipaakaan.

HERKUTTELE kala ja kasvikset sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Marita Joutjärvi, teksti ja kuvat

Lue myös

Terveellinen ruokavalio: vinkit hyvään syömiseen

Arjen herkullinen laatikkoleikki – Näin valmistat kolme kätevää laatikkoruokaa

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *