Kepeän kevyt ja raikas uunilohi
Kepeän kevyt ja raikas uunilohi saa raikkautensa klementiinistä. Potkua antaa wasabi-seesamsiemenseos. Lisäkkeeksi lohi nauttii rinnallaan kypsyvien kesäkurpitsojen ja sipulien seurasta. Tämä ruoka on oiva herkku sinullekin, joka haluat keventää ruokailua. Aina ei tarvitse läträtä kermalla ja voilla saadakseen herkullista ruokaa.
Klementiinilohi ja sipuliset kesäkurpitsat
4—5 annosta
noin 800 g lohifilee (ruodoton ja nahallinen)
2 klementiiniä (luomu)
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl wasabi-sesame-mausteseosta (Santa Maria)
Kesäkurpitsat
noin 500 g mahdollisimman pientä kesäkurpitsaa
6 valkosipulinkynttä
2 punasipulia
1 rkl rypsiöljyä
(1 rkl hunajaa)
1 tl oreganoa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Tee näin kepeän kevyt ja raikas uunilohi
PYYHI lohifilee talouspaperilla. Nosta kala leivinpaperoidulle pellille nahkapuoli alaspäin.
PESE toinen klementiinistä tosi huolella. Raasta sen kuori ohuelti (ei valkoista osaa) ja hiero suolan sekä pippurin kanssa kalan pintaan. Purista mehu molemmista sitruksista. Ripottele lohen pinnalle tasaisesti wasabi-seesamiseos. Anna maustua huoneenlämmössä.
HUUHTELE kesäkurpitsat. Poista kannat ja leikkaa halkaistut kesäkurpitsat pitkiksi lohkoiksi.
KUORI sipulit. Leikkaa punasipulit lohkoiksi ja valkosipulit viipaleiksi.
KUMOA kasvikset kulhoon, kaada päälle öljy, halutessasi hunaja ja mausteet. Hölskyttele, jotta mausteet tarraavat kasvisten pintaan kiinni.
KAADA kesäkurpitsaseos lohen ympärille pellille. Valuta osa klementiinimehua lohelle ja osa kasviksille. Jätä tilkka mehua.
KYPSENNÄ lohta ja kasviksia 200-asteisessa uunissa 20—25 minuuttia.
VALELE loppu mehu kalan ja kasvisten päälle.
HERKUTTELE kala ja kasvikset sellaisenaan tai salaatin kanssa.
Marita Joutjärvi, teksti ja kuvat
Lue myös
Terveellinen ruokavalio: vinkit hyvään syömiseen
Arjen herkullinen laatikkoleikki – Näin valmistat kolme kätevää laatikkoruokaa