Naiselo 45+
Naiselo 45+

Kerroksittain

Maanantai-iltana palasin  Dubain-risteilyltä. Lämmöstä. Aika karu paluu, kun Helsingissä oli pakkasta lähes 20 astetta. Lämpötilaero oli 45 astetta!

Olin lähtenyt matkalle Suomen vesisateesta, eikä tänä talvena etelässä ole ollut pakkaspäiviä. Tiistaiaamuna oli sitten töihin lähtiessä kaivettava kunnon talvivermeet käyttöön.

Vuorasin itseni lämpimimmällä takilla, villaneuleella, kaulan ympärille kiedotulla piiiiitkällä kashmirhuivilla, villabaskerilla, lämpimillä saappailla kera villapohjallisten ja paksuilla käsineillä. Hyvä, kun tarkenin niillä.

Sen vuoksi ihmettelin, että kaupungilla tuli vastaan ihmisiä pää paljaana ja niukassa villakangastakissaan. Aika viluisen näköisiä olivat.

Pään kautta haihtuu lämpöä valtavasti. Ei ihme, jos paljaspäisillä oli kylmä.

Totuuden nimissä moni oli kyllä turvautunut toppahousuihin ja paksuihin toppatakkeihin. Onneksi, sillä lämpömittari oli vajonnut -20 asteeseen. Avonainen meri ja tuuli lisäsivät hyytävyyttä.

Kerrospukeutuminen on paras vaihtoehto kovilla pakkasilla. Vaatteiden väliin jäävä ilma eristää. Pörröiset, kolmiulotteiset kankaat ja neulokset ovat parempia pakkasella kuin sileät. Niihinkin sitoutuu eristävää ilmaa. Sen vuoksi esimerkiksi samettihousut ovat lämpimämmät kuin farkut. Villa, kashmir, mohair ja silkki lämmittävät paremmin kuin monista muista kuiduista valmistetut vaatteet.

Jos olisin ollut pidempään ulkona, olisin laittanut vielä rukkaset käsiin. Ne olisivat lämpimämmät kuin käsineet.

Vaikka tänään pärjäsin hyvin hyytävässä säässä, taidan huomenna pysytellä kotona.

Kaisa 

Kommentit (1)

  1. Jani 75

    Turkiskelit:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *